Kadar gre za izdelke za nego kože in kozmetiko, je pomembno, razmisliti, kaj bomo dajali na našo kožo, saj nekateri od teh izdelkov lahko končajo v naši krvi: koža vpije kar nanašamo nanjo. Kako naredimo prehod k varnejši in naravni kozmetiki ter negi kože? Tukaj so 4  pomembne stvari na katere morate biti pozorni:

                                               naravna kozmetika

1. Besedi "naravna" in "organska"

Opozarjam vse tiste, ki ste novi pri uporabi "naravnih izdelkov za kožo", da ste pazljivi na te dve besedi na vaših kozmetičnih izdelkih. Oznake lahko varajo! Ker ima izdelek določeno število "naravnih sestavin" (ali sintetičnih sestavin, pridobljenih iz naravnih snovi), še ne pomeni, da je resnično čist in nestrupen. Preberite oznake na izdelkih, bodite pozorni na kemijska imena. Spodaj boste našli nekaj glavnih sestavin, katerih se po mojem mnenju morate izogibati.

 

2. Parabeni, PEG in druge škodljive sestavine!

S povezavami na rakotvorne in hormonsko vplivajoče lastnosti, so parabeni (sintetični konzervansi) v skoraj vseh splošnih kozmetičnih izdelkih. Tudi izdelki, ki so označeni kot "naravni" ali "na rastlinski osnovi" pogosto vsebujejo te nevarne sestavine, zato se prepričajte, da preverite oznake!  Druge pogoste, a škodljive sestavine, vsebujejo PEG-e, ki so bili dokazani, da so povezani z rakom. PEG-i lahko tudi pospešijo izgled staranja na naši koži, ker kvarijo ravnovesje od kože naravni vlažilni faktor. Navsezadnje, je to ista sestavina, ki jo je mogoče najti v čistilu za pečice. Mislim, da za odstranjevanje maskare ne potrebujemo snovi za čiščenje pečice. Želite izvedeti več o drugih sestavinah, katerih se je nabolje izogibati. Poglejte si LPN-jeve sestavine, katerih se morate izogibati.

 

3. Majhen skakajoči zajček

Število podjetij, ki še vedno po nepotrebnem testirajo izdelke in sestavine na živalih je šokantno. Preglejte oznake, če vsebuje logotip skakajočega zajčka ali besede "Brez krutosti". To so podjetja, ki bi jih morali podpirati in ne tiste, ki živali izpostavljajo krutim poizkusom, ki niso potrebni za potrditev varnosti izdelkov.

 

4. Dišava so "zakomplicirane"

To posplošujočo besedo so podjetja uporabljala za zavarovanje svojih formul za parfume. Razumljivo, a to je nevarno, saj tako podjetjem omogočimo izkoriščanje luknje v pravilih, da jim ni potrebno navesti vseh sestavin. Po navedbah Skin Deep baze, so dišave povezane z alergijami, dermatitisom, dihalnimi stiskami in potencialno vplivajo na reproduktivni sistem - pozorne naj bodo še posebej nosečnice! Ko iščete parfum ali sladko dišečo vlažilno kremo, poglejte nekaj naravnih, na osnovi eteričnih olj narejenih zmesi.

Več si lahko tudi ogledate na spletni strani orca .