Za tiste, ki nimamo časa pobegniti v spa center na sprostitev, so te doma pripravljene obrazne maske odlična rešitev za razvajanje vaše kože. Še boljše, saj so narejene iz popolnoma nestrupenih sestavin ... Pravzaprav lahko pojeste skoraj vsako od njih.

domace maske za obraz

1. Osnovna obrazna maska

Uporabite betonitno ali belo (kaolin) glino in dodajte dovolj vode, da dobite pasto. S krožnimi gibi jo nanesite na cel obraz. Pustite da se posuši, za odstranitev pa uporabite toplo, mokro brisačo.

Dobra za: Vse vrste kože


2. Tropska maska

Zmečkajte banano z 1 žlico medu in mešajte, dokler ne dobite gladke paste. Nanesite na obraz in pustite 10-15 minut. Na koncu temeljito sperite.

Dobra za: Suho kožo


3. Chai maska

Za čudovito dišečo masko, ki tudi nežno lušči kožo, namešajte to masko, ki se lahko uporablja tudi kot sladilo za Chai čaj. V majhni posodi zmešajte 1 žlico medu in pol žličke cimeta ter muškatnega oreščka.

Vtrite v obraz in pustite 20 minut. Odstranite z brisačo in toplo vodo. (Opomba: nekateri ljudje reagirajo na cimet ali muškatni orešček, če prideta v stik s kožo. Z majhno količino naredite alergijski test na notranji strani vašega zapestja).

Dobra za: Mastno in normalno kožo


4. Maska iz avokada

Za suho kožo. Zmečkajte ½ zrelega avokada z 2 žlicama medu, nato pa masko nanesite na obraz. Pustite za 20+ minut in temeljito sperite.

Dobra za: Vse vrste kože, posebej za suho kožo


5. Hladilna kumarična maska

Ta maska je še posebej dobra za mastno ali vneto kožo. Zmešajte ½ kumare z 1 žlico medu in 1 žličko betonitne ali bele (kaolin) gline. Po potrebi dodajte še več gline. Nanesite na obraz in pustite za 20 minut.

Odstranite z brisačo in toplo vodo.

Dobra za: Vse vrste kože, še posebej hladilna za k aknam nagnjeno kožo.


Nega po tretmaju:

Po uporabi obrazne maske, je sprej z morsko soljo ali 1 žlička jabolčnega kisa, razredčena v 1 skodelici hladne vode, odličen toner za utrjevanje učinkov. 

Nadaljnje branje:

Vlažilna Jagodna Obrazna Maska In Piling

Doma Narejene Obrazne Maske

Učvrščevalna Maska Za Obraz Iz Grozdja

Piling Za Obraz Iz Banane In Riža

Maska Iz Čokolade In Medu