5 nasvetov pri negi kože

 
nega koze
 

Umij si roke: preden začneš z umivanjem obraza, si temeljito operi roke. Če bodo roke umazane, boš namesto tega da bi očistila obraz, nanj nanesla še več bakterij in umazanije, ki so dober razlog za nastanek aken. Predvsem se mikroorganizmi zadržujejo pod nohti in med prsti, kjer jih je tudi najtežje odstraniti. Svetujemo ti, da si obraz umivaš zjutraj in zvečer. Prepogosto umivanje tudi škodi saj lahko pride do bakterijske infekcije česar posledica je videz razdražene kože. Doma imej na voljo vedno čisto in suho brisačo. Pomembno je tudi, da jo redno menjuješ. Uporabljaj mila in dobro očisti tudi predel pod nohti in med prsti.

Uporabljaj mlačno vodo: obraz si umivaj z mlačno vodo, saj vroča voda izsuši kožo, mrzla pa ni nujno da dobro odstrani vse bakterije in umazanijo s tvojega obraza. Prav tako je dobro, da pod vročo prho ne stojiš dalj časa, ker bo voda izsušila tvojo kožo. Po kopeli moraš kožo nujno namazati z mlekom za telo, da s tem preprečiš izsušitev kože.

Ugotovi svoj tip kože: pri kupovanju in uporabi izdelkov za nego kože moraš vedeti kakšen tip kože imaš. Obstaja normalen, suh, mešan in masten tip kože zato pazi kaj kupuješ in kaj tvoja koža potrebuje.

  • -Normalna koža… 
   …je napeta, enakomerno obarvana in prekrvavljena. Na licih ni razširjenih por in ogrcev. Normalno kožo zvečer očisti s čistilnim mlekom ali kremo za umivanje, lahko pa uporabiš tudi čistilni gel. Zjutraj kožo osveži z veliko količino hladne vode in losjonom ali tonikom. Po čiščenju uporabi dnevno vlažilno kremo, lahko tudi vlažilne emulzije, ki ne vsebujejo maščob.
  • -Suha koža… 
   … je tanjša, velikokrat tudi občutljiva, na obrazu pa ni vidnih por. Takšna koža zahteva veliko vlage, zato uporabljaj kreme in čistilna sredstva, ki so namenjena suhi koži in vsebujejo veliko vlage in maščob. Zvečer kožo očisti z blagim čistilnim mlekom. Čistilno mleko speri s toplo tekočo vodo. V primeru, da voda vsebuje veliko kalcija, raje uporabi tonik. Kalcij kožo še dodatno izsuši. Po čiščenju na kožo nanesi nočno kremo, ki naj bo hranljiva in obogatena z maščobami. Pri zelo suhih kožah lahko pred nanosom nočne kreme naneseš vlažilno emulzijo.
  • -Mastna koža… 
   … je polna razširjenih, vidnih por in ogrcev, pogosto pa tudi nečista. Na površini se sveti, površina kože je debela. Mastno kožo očisti s čistilnimi geli, milom ali peno. Zvečer nanesi lahko nočno kremo, podnevi pa uporabi vlažilno emulzijo, ki vsebuje veliko vlage in nič maščobe. Peelinge uporabljaj enkrat na teden in pazi na to, da kože ne masiraš preveč ker s prekomernim masiranjem pospešuješ delovanje lojnic.
  • -Mešana koža… 
   … je najpogostejša oblika tipa kože. Na sredini obraza je mastna, lica pa so pogosto suha. Posamezne dele obraza moraš negovati ustrezno tipu kože. Obstaja veliko izdelkov, ki so namenjeni negi mešane kože.

Uporabljaj vlažilne izdelke:
ker je tvoja koža še mlada, jo moraš redno hraniti z vlažilnimi izdelki, ki kožo varujejo pred prezgodnjim gubanjem ter proti vetru, mrazu in vročini. Pomanjkanje vlage in izsušenost kožo najbolj prizadenejo. Primerno navlažena koža je bolj gladka, voljna in prožna, na otip nežnejša, na pogled pa bolj sveža. Vlaga je za kožo življenjskega pomena, saj je v sestavi kože kar sedemdeset odstotkov vode, od tega pa jo je kar dvanajst odstotkov v tanki plasti na površini kože. Redno in ustrezno vlaženje površine kože ohranja njeno delovanje in hkrati varuje rezerve vode v globljih plasteh kože. Za nego kože na obrazu lahko uporabiš tudi kakšno vlažilno naravno masko. Ideja: Na obraz si nanesi navaden jogurt ali skuto, ki ji dodaj nekaj kapljic limoninega soka. Maska naj deluje petnajst do dvajset minut, nato jo odstrani z mlačno vodo.

Pij dovolj tekočine, redno se gibaj in pazi na prehrano
Če boš pila dovolj tekočine, bo tvoja koža izgledala sveža, tvoj videz pa spočit. Poskrbi, da bo na tvojem jedilniku vedno dovolj sadja in zelenjave, ki pomagajo koži ohranjati mladosten izgled. Jej tudi ribe in oreščke, ki vsebujejo omega 3 maščobne kisline, ki pomagajo koži ohranjati vlago in gladkost. Gibanje in dovolj počitka pa bo tvojo kožo naredilo še bolj svežo in zdravo.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
 • PLAČILNE METODE:
 • paypal
 • PredračunPredračun
 • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
 • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.