Masaža z akupresuro topi kilograme

 hujsanje

Če želite pospešiti presnovo, opraviti z napadi lakote in pregnati željo po sladkem, potem je za vas rešitev akupresura. Z njeno pomočjo vam ne bo treba več trpeti ob strogih dietah, se boriti s ponovnim pridobivanjem kilogramov po koncu hujšanja in živeti v stresu in odpovedovanju. Potrebujete le nekaj vaje in deset minut miru na dan za masažo šestih akupresurnih točk. Preprosto in zastonj!

Kolikokrat ste se že odločili, da boste shujšali in težo ohranili? Ljudje v želji po vitki postavi počnemo s svojim telesom resnično nemogoče - stradamo in ga prikrajšujemo za tisto, kar v resnici potrebuje, mučimo ga do onemoglosti in potem pričakujemo, da nam bo poplačalo s sanjsko postavo. Morda nam včasih za kratek čas resnično uspe priti do želenega cilja, a kaj ko je človeška volja šibka, in kmalu spet podležemo starim razvadam. Grizljanje čokolade v stilu »Eh, če sem pojedla eno rebro, lahko pa še dve, zdaj je že vseeno,« basanje s čipsom pred televizorjem zaradi silnih napadov lakote ob večerih in poležavanje namesto trimčkanja nas ne pripelje nikamor, sploh pa ne do želene teže. Na koncu nam ostane le občutek krivde, da nismo nič storili zase, in prepričanje, da smo popolna zguba.

Za vse, ki ste se prepoznali v zgornjih stavkih, je akupresura z masažo določenih točk kot naročena. Lahko nam pomaga odpraviti blokade, ki nam preprečujejo hujšati, tam, kjer se vse skupaj začne - v glavi torej. Akupresura je podobna akupunkturi, saj obe odpravljata blokade energije na specifičnih točkah vzdolž štirinajstih meridianov ali kanalov našega telesa. Pri tej metodi stimuliramo točke, skozi katere se pretaka življenjska energija. To dosežemo tako, da nežno masiramo ali rahlo pritiskamo s prstnimi jagodicami na posamezne točke ali območja točk. Teh je nekaj tisoč in so brez prave logike (za našo evropsko miselnost) razporejene po vsem telesu.

 

Kako izvajamo shujševalno akupresuro? 
Pomembno je, da si poiščete miren in tih kotiček, kjer vas deset minut ne bo nihče zmotil. S konico sredinca ali kazalca narahlo pritiskajte na tri masažne točke . Med masažo vsakič trikrat na glas izgovorite stavek, ki ste si ga izbrali, nekakšno shujševalno mantro, ki vam bo pomagala premagati negativne občutke in videti svoj shujševalni cilj. Na primer: »Rada se imam in sprejemam se takšno, kot sem, čeprav bi rada pojedla tri tablice čokolade.« Druge štiri točke masirajte tako dolgo, da počasi preštejete do deset. Dotik naj ne bo ne premočan ne prerahel - približno tak, kot če potrkate na vrata. Na začetku izvajajte masažo zjutraj in zvečer, kasneje enkrat na dan.

Blokade v glavi bodo kmalu premagane, želja po sladkem vas bo minila in vsak teden boste bolj z veseljem stopili na tehtnico.

 

Prvi točkovni trojček 
1. Pritisnite na točko, ki leži na zgornji tretjini navidezne linije med bradavico in ključnico.
2. Sledi pritisk na točko tik pod nosom in natanko na sredini med nosom in zgornjo ustnico.
3. Naredite pest. Tam, kjer mezinec naredi gubo v osnovnem sklepu, je prava točka, ki jo morate pritisniti.

 

Drugi četverček
1. Med obrvmi in nad nosnim korenom je točka, kjer leži tako imenovano tretje oko. Rahlo masirajte.
2. Sledi pritisk na točko tik pod nosom in natanko na sredini med nosom in zgornjo ustnico.
3. Nad brado in pod spodnjo ustnico je naslednja točka, ki jo morate masirati. 
4. Masažo zaključite s pritiskom na točko, ki leži v sredini prsnice.