Pot do popolne kože ne rabi biti težka. Sledite tem 7 korakom vsak dan, dokler ne postanejo navada in vaša koža se bo po naravni poti vrnila v njeno zdravo stanje. Nobene potrebe ni po vrtoglavem zapravljanju samo zato, da dobimo zdravo kožo. Dovolj je že sa povratek k naravnemu.

 

sadje na obrazu

S sledenjem teh dnevnih »obredov« do popolne, sijoče kože.

1. Privoščite si lepotni spanec

Posledice dela od zgodnjih jutranjih pa vse do poznih večernih ur so vidne na vaši izmučeni koži. Poleg podočnjakov boste opazili, da koža pogosteje razpoka, te poškodbe pa lahko trajajo več dni.

Spalna terapija je prava rešitev, če se vam dogaja nekaj od naslednjega: 8 ur spanca, vendar ne med 22.00-6.00, manj kot 8 ur spanca vsak dan, tega pa poskušate nadoknaditi med vikendi, ko spite več kot 8 ur, saj čutite, da potrebujete več spanca.

Kako pomaga: Po ajuverdskih načelih je najzdravilnejše obdobje v spanju tisto med 22.00-2.00. Zgoden odhod v posteljo in zgodnje bujenje sta ena najboljših načinov, da opazite viden napredek na na vaši koži.

2. Spotite se s telovadbo

Dnevna telovadba do spotitve je dobra zaradi več razlogov, še posebej pa velja izpostaviti dobre učinke, ki jih ima za kožo. Na žalost je telovadba za nas postala nekaj, kar počnemo le redko, če sploh. Zato ni čudno, če koža trpi zaradi tega.

Pot do čiste kože

Koža je največji organ našega telesa in je sposobna vpiti ter shraniti toksine, zaradi katerih lahko vaša koža izgleda staro in zanemarjeno.  Dnevno potenje pomaga pri odstranitvi teh toksinov, vaši koži pa da nov, izboljšan videz. Ne samo to. Počutili se boste bolje in imeli več energije, vse dokler ne pretiravate. Vaša vadba mora biti ravno pravšnja, do rahle spotitve, ostati pa vam mora še dovolj energije za dokončanje dneva ali večera.

Kako pomaga: Skrivnost je v krvnem pretoku. Z dnevno telovadbo obogatite vašo kri s kisikom in izboljšate krvni pretok po celem telesu, kar izboljša formo kožnih celic in jim pomaga, da delujejo po svojih najboljših močeh.

3. Uporabite popolnoma naravni čistilni tonik

Skrb za čistočo vaše kože je zelo pomembna, vendar pa z uporabo tonikov, katerih sestavine so večinoma kemikalije, delate svoji kožo slabo uslugo. Imejte v mislih, da večina tonikov uporablja različne kisline in druge kemikalije za čiščenje vaše kože, te pa povzročijo nastanek razpok in poškodujejo vašo kožo.
Ko nakupujete,  iščite izdelke, ki vsebujejo organske sestavine in se pozanimajte o katerihkoli drugih sestavinah, ki niso organske.  Pazljivi bodite tudi pri izbiri mila za vaše telo in se prepričajte, da ne vsebuje sestavin, ki jih nočete v vašem telesu, saj tam po uporabi pristanejo.

Kako pomaga: Čistoča vaše kože je najpomembnejši korak k čisti koži, uporaba popolnoma naravnih tonikov pa pomeni, da se boste znebili problema, brez da bi pri tem povzročili drugega.

4. Uporabljajte popolnoma naravni tonik

Tonik pomaga pri pomirjanju kože, zato nočete takšnega, ki ni narejen z naravnimi sestavinami. Izberite tonik, ki vsebuje ekstrakte naravnega sadja in zelenjave, saj bo namesto še bolj izmučil, hranil vašo kožo.

Izogibajte se tonikom z močnimi kemikalijami, ki se uporabljajo kot astringenti. Velikokrat bodo te za seboj pustile rdečico ali pa bodo izsušile vašo kožo, s tem pa povzročile naslednji problem, ki ga boste poskušali zakriti z drugimi produkti – bodisi za zakrivanje rdečice ali pa da pozdravite suhost.

Kako pomaga: Tonik predstavlja pomemben produkt med čistilcem in vlažilcem in je lahko ključ do brezhibne kože, če seveda uporabljate pravega. Ne bojte se uporabiti dober, kvaliteten tonik, tudi če so vas odgnali nižjerazredni toniki.

5. Uporabljajte popolnoma naravni vlažilec

Če ste že kupovali vlažilce, se potem verjetno zavedate, da ima velika večina vlažilcev veliko sestavin, ki jih ne poznamo. Če je ne poznamo (je ne znamo izgovoriti), gre najverjetneje za kemikalijo, ki je nočete na svojem obrazu.

Doma narejen vlažilec

Zapomnite si, vaš vlažilec mora negovati vašo kožo, zato iščite sestavine, ki imajo pomirjujoč in vlažilen učinek. Vsaka sestavina mora služiti svojemu namenu, še bolje pa je, če jo lahko pojeste. Koža je zelo vpojna, zato nočete imeti vlažilca, ki vsebuje stvari škodljive za vas in vašo kožo.

Kako pomaga: Odvisno od vrste vlažilca, bo ali navlažil vašo kožo ali zaščitil vlago, ki je že prisotna, ali pa oboje. Koža izgleda najboljše, ko je primerno navlažena in ima tisti poseben sijaj, ki ga iščete.

6. Pijte dovolj vode

Dehidriranost je ključen faktor za izgled in otip vaše kože. Poleg tega, da vas napolni z energijo in pomaga vašemu telesu pri boljšem počutju, bo primerna hidracija pomagala vaši koži z vlago, ki jo potrebuje, da izgleda popolno.

Čeprav obstaja več nasvetov, koliko vode bi morali popiti vsak dan, da ostanemo hidrirani, pa je vseeno najboljši izračun, ki smo ga videli do sedaj ta, da vzamete vašo težo, jo razpolovite, dobljeno število pa pomnožite s 30mL – toliko vode naj bi popili vsak dan.
Če pijete dovolj vode, vam ta prav tako pomaga pri izgubi odvečne vodne teže, brez katere boste prišli do vitkejšega videza, pa tudi počutili se boste bolje.   

Kako pomaga: Skrb za primerno hidracijo vašega telesa bo pomagala vaši koži, da ostane elastična in gladka. Suho telo, suha koža, zato se prepričajte, da dnevno popijete dovolj vode. Če ste dehidrirani dalj časa, postopoma povečujte vaš vnos vode, saj date telesu s tem dovolj časa, da se privadi na spremembe.

7. Uporabljajte masko za obraz

Obrazne maske bi morali uporabljati vsakodnevno, saj ima vaša koža vsak dan drugačne potrebe, maske pa lahko zadovoljijo tem potrebam.

Najboljši način za razvajanje vaše kože z masko je ta, da si naredite seznam večih obraznih mask, iz katerega potem izbirate tiste, ki jih potrebujete. Te obrazne maske z eno sestavino uporabljajo popolnoma naravne sestavine, ki jih lahko tudi pojeste, hkrati pa koristijo vaši koži. Izberite tisto, ki ustreza težavi vaše kože, razliko pa boste opazili takoj.

Kako pomaga: Obstaja več mask, ki jih lahko naredite, odvisno od tega kaj potrebuje vaša koža tisti dan. Od hidracijske maske, do maske, ki zdravi rdečico in druge, ki pomagajo tudi pri barvi kože. Uporabljajte jih vsak dan, da lahko vaši koži vsak dan nudite tisto, kar potrebuje. 

Nadaljnje branje:

Najboljši Nasveti Za Odpravljanje Gub In Mladosten Izgled

5 Naravnih Receptov Za Obrazne Maske Iz Hrane

3 Razlogi, Zakaj Bi Morali Uporabljati Obrazno Olje Za Suho Kožo

Trije Limonini Triki, Ki Lahko Spremenijo Vašo Negovalno Rutino