Aloe vera velja za čudežno rastlino. Ima velik obseg dobrih lastnosti, ki pomagajo naši koži, lasem in zdravju nasploh. Sok aloe vere se uporablja v hrani, energijskih napitkih, kot tudi v zdravstvene namene.  Uporaba je znana že iz starega veka. Stari Egipčani pa so ji nadeli ime: »rastlina nesmrtnosti«. Predstavljamo samo 10 načinov uporabe, zdravilne aloje. Paket lahko pripravite doma za sprejemljivo ceno.

maska za obraz aloe vera

Pa začnimo!

Alojin obrazni paket za suho kožo:

Zmešaj vse sestavine, 2 čajni žlički alojinega gela, 2 jedilni žlici zrnatega sira, 5-6 razkoščičenih dateljnov, kumaričine rezine in sok limone. Mešanico lahko hranite v steklenem kozarcu v hladilniku. Nekaj paste nanesite na Vaš obraz in vrat in pustite učinkovati 30 minut. Izperite najprej z mlačno in nato mrzlo vodo.

Alojin obrazni paket za mastno kožo:

Vzemite alojin list, ga pustite zavreti in zmešajte skupaj z 2 jedilnima žlicama medu. Nanesite na obraz in vrat in pustite učinkovati 20 minut. Izperite z mrzlo vodo. Omenjen postopek ponavljajte tedensko in postavljali se boste s čisto in nemastno kožo brez aken.

Alojin obrazni paket za občutljivo kožo:

Naredite gladko pasto iz soka kumaric, gela aloe vere, skute, eteričnega olja in rožne vode. Nanesite na Vaš obraz in vrat, pustite 10 minut, izperite z mrzlo vodo. Omenjen postopek daje svežo in čisto kožo.

Alojin obrazni paket za kožo, ki se stara:

Zdrobljenim mandeljnom dodajte gel aloe vere. Dobro premešajte in nanesite na obraz in vrat. Po 15 minutah nanos odstranite z mrzlo vodo. Tretma zagotavlja mlado in mehko kožo.