Ta tropski sadež vsebuje encim, imenovan bromelain, ki blagodejno in očiščevalno deluje na vašo kožo. Bromelain pa tudi znižuje krvni tlak ter deluje odvajalno in je zato dobro zdravilo za prebavne motnje. 
Ananas deluje protivnetno, blaži pike žuželk in zdravi modrice. Zaradi svoje teksture pa deluje abrazivno na kožo, kar pomeni, da odstranja odmrle celice ter umazanijo in otrdeli ter luskasti koži vrača življenje.

ananasov tretma

Najprej si pripravite veliko skodelico sveže narezanega ananasa in prijetno sladico združite s koristnim prispevkom svojemu organizmu. Ananas namreč vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Nato pa se lotite blagodejne in dišeče nege telesa, ter si pripravite masko za obraz in piling pet po naslednjih receptih. 
 
Ananasova maska za obraz V kuhinjskem mešalniku zmešajte skupaj tri žličke ekstra deviškega oljčnega olja in pol skodelice svežih ananasovih koščkov. Zmes nanesite na obraz in masko po desetih minutah dobro izperite. Maska bo vaši koži povrnila svežino. 
 
Ananasov piling za pete Ananasove olupke narežite na široke trakove. Olupek primite tako, da bo groba zunanja stran olupka v vaših rokah, z mesenim delom pa si zdrgnite pete. Nato si noge namažite še z losjonom in vaša koža bo kot nova. 
 
Privoščite si torej ta ananasov tretma za svojo dušo, organizem in kožo.