Arganovo olje  je eno najučinkovitejših sredstev za popravilo las. Utrujeni lasje, poškodovani z barvanjem, toploto, oropani svojega naravnega zdravja z uničujočimi balzami, ki vsebujejo keratin in silikate, ali pa samo utrujeni od ostrih vremenskih razmer  - vsi reagirajo dobro na to čisto in naravno olje. Nekatere »manj iskrene« strani oglašujejo, da vam lahko z uporabo arganovega olja lasje zrastejo »čez noč«. Vendar pa to ni res. Vseeno pa se po vsem svetu naravna olja uporabljajo za stimulacijo lasišča in pospeševanja rasti. Nekatera od teh olj so lahko učinkovita kot nekatera zdravila proti izpadanju last, kot na primer minoxidil. 

 

nega las z arganovim oljem

 

Koristni učinki arganovega olja za lase

Morda vam bo vzelo malo več časa, da se navadite na nov način, tretmaji z naravnim oljem zahtevajo tudi več časa in nege, dajo pa vam resnične in dalj trajajoče rezultate.

Arganovo olje vsebuje širok nabor bioaktivnih hranil in vitaminov za lase. Ti ne samo da ohranijo lasna stebla, konice in korenine zdrave, zdravo ostane tudi lasišče. S nego las od korenin do konic spodbujate močnejšo rast, pomagate zmanjšati izgubo las, lasem pa povrnete naravno zdravje in sijaj.

Brez kemikalij in popolnoma organsko – arganovo olje je idealno za vaše lase, saj ne draži kože, ne povzroča prhljaja in ne suši in draži lasišča. Arganovo olje ni komedogensko. Komedogensko olje maši pore in vodi do tega, da folikli zamastijo in zamašijo lasišče, to pa povzroči ploske lase in izgubo las. Arganovo olje ima najnižji komedogenski rating – 0.

Zato zvezdnice, kot Kim Kardashian, Madonna, Katy Perry, Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Kylie Minogue in mnogo drugih uporablja arganovo olje za zaščito svoje kože in las pred stresnimi življenjskimi stili.
 

Zakaj uporabiti arganovo olje za lase?

Najboljši naravni serum za reševanje las

Lasje lahko postanejo suhi in dolgočasni, se lomijo ali pa samo izgledajo nezdravo enostavno samo zaradi uporabe močnih šamponov in balzamov s kemikalijami. Škoda, nastala z stiliranjem z vročim zrakom iz fena, likalnika in barv za lase prav tako terja svoj davek. Kemični balzami za nego las prekrijejo lase z mastnimi kemikalijami, ki nadomestijo izgubljena olja, vendar pa ne zdravijo samega problema, temveč le simptome.  

Z uporabo naravnih olj so rezultati na vaših laseh vidni takoj. Če želite ukrotiti vaše nakodrane lase, jim dati zdrav lesk in sijaj, ali pa samo omehčati, potem so arganovo in vsa druga naravna olja prava rešitev za vas. Arganovo olje in tretmaji z drugimi čistimi olji se lahko izvedejo z isto količino olja kot tretmaji z balzamom in tretmaji za sijaj, ali z več olja za globinski obnovitveni tretma.

 arganovo olje za lase

 

Naredite svoj lasten serum iz arganovega olja za kodraste lase

Obstajajo 4 načini za uporabo arganovega olja za lase.
1. Kot balzam.
2. Za globoko obnovitveno terapijo.
3. Tretma za sijaj.
4. Sestavina v šamponu za mehčanje

 

Koliko arganovega olja potrebujete za tretma za lase?

Malo arganovega olja naredi veliko razliko. Količina olja, ki ga potrebujete, je odvisna od dolžine in kakovosti vaših las. Prav tako je količina odvisna od tega, kako redno uporabljate balzame, pripravke za sijaj ali globinske obnovitvene tretmaje za regeneracijo poškodovanih las. Tretmaje z arganovim oljem in vročimi olji nežno nanesemo na lase in lasišče. Dodatne tretmaje z več olja lahko nanesemo na predele, ki so poškodovani, kot na primer kodraste lase in razcepljene in suhe lasne konice.

Marilou Bio Večnamensko arganovo olje 50 ml

 

arganovo olje

Nežno in hranilno. Je pravo darilo narave, saj je bogato z maščobnimi kislinami in antioksidantom vitaminom E, ki preprečuje prezgodnje sušenje kože. Bojuje se z naravnim staranjem kože ter  povrne sijaj. Arganovo olje je priporočljivo za osvežitev utrujene kože,  uporablja pa se tudi za učvrščevanje nohtov, z njegovo uporabo pa lahko lasem povrnemo njihov sijaj.

POGLEJ IZDELEK

 

Naravno regeneriranje in vzdrževanje

Če imate tanke lase, potem je dovolj, da jih očistite – nanesite nekaj kapljic seruma z arganovim oljem na vaše dlani, podrgnite, da se olje segreje, nato s konicami prstov vtirajte v vaše lase in lasišče. Za daljše in gostejše lase boste potrebovali eno žličko olja, ki ga boste s konicami vaših prstov vtirali od lasnih korenin pa vse do konic. Nanesite malo več olja na konice poškodovanih las. Ko uporabljate naravna olja bodite pazljivi, da ne porabite preveč. Če imate občutek, da so vaši lasje po tretmaju težki, jih lahko enostavno sperite z navadnim šamponom.


Koristi maske z arganovim oljem za globinsko obnovitev in regeneracijo

Če še nikoli niste uporabljali terapije z vročim oljem, potem morate vedeti, da najboljši stilisti priporočajo mesečne ponovitve tega tretmaja.  Zato naredite iz tega prijeten ritual, kot to počno ženske v Maroku. Sprostite se in si za tretma vzemite 30-40 minut.

Globinska regenerativna maska za lase potrebuje več olja. Vtirajte v vaše lase, nato še v lasišče. S konicami prstom drsite čez lase, posebno pozornost pa namenite poškodovanim predelom, kamor nanesete več olja. Na tej točki ni pomembno, če vaši lasje izgledajo težki in mastni, saj je naša glavna skrb vtiranje olja in čas, ki ga potrebuje, da naredi svoje.

Po nanosu oljnega seruma, si lahko na glavo date kapo za tuširanje, če jo seveda imate. Ta pomaga ohranjati toploto in vlago – ni pa obvezna. Nato na vaše lase ovijte vročo brisačo in pustite za 30 minut. Če je možno, medtem časom menjajte brisače, da vaši lasje ostanejo topli.

Po 30 minutah rahlo na šamponirajte vaše lase, da odstranite odvečno olje. 


Zaključni stilistični tretma za sijaj, kontrolo kodrov in zaščito pred vročino

Popularna je tudi uporaba arganovega olja kot zaključnega produkta.

V tem primeru olje uporabimo malo za tem, ko lase rahlo posušimo, vendar preden uporabimo vroč fen ali klešče za ravnanje.

Pri tem na lase nanesemo meglico tretmaja, pred stiliranjem pa z glavnikom ali konicami prstov zdrsimo čez lase.
To pomaga pri zaščiti vaših las pred nadaljno škodo, ki nastane ob izpostavljenosti vročini.

Ko uporabite vroč zrak bodisi s fenom ali kleščami za ravnanje, toplota pomaga olju, da zmehča lase in prodre globoko v lase, jim da naraven sijaj, mehkobo ter jih naredi gladke.


Kako pogosto moram uporabljati tretma z arganovim oljem za najboljše rezultate?

Če želite močnejše in mehkejše lase, potem je priporočljivo, da arganovo olje uporabljate enkrat na teden.
Pri dolgoročni globinsko regenerativni terapiji je priporočljiva mesečna uporaba.  


Ali potrebujem poseben šampon?

Ko pred uporabo tretmaja z arganovim oljem ali katerim drugim oljem, uporabite nežen čistilni šampon, s katerim na vaše lase ne boste nanesli kemičnih voskov. Izogibajte se šamponom, ki so nabiti s kemikalijami in »vitamini« za lase. Cilj šamponiranja je samo to, da očistite lase in iz lasišča odstranite odvečna olja, ki so tam nabrala. Arganovo olje popolnoma uravnoteži izgubljena olja, medtem ko druga eksotična olja, ki smo jih navedli, regenerirajo lasišče.

Nadaljnje branje:

Nega Las Po Čiščenju

Zeliščni Tonik Za Lase