V poplavi kozmetičnih izdelkov, ki nam jih ponuja trg, vedno bolj cenjene in spoštovane postajajo prav tiste, ki prihajajo iz narave. Naravna olja tako postajajo sinonim za tekoče zlato iz narave.

 Blagodejna naravna olja

Avokadovo olje se največkrat uporablja za nego suhe in zrele kože. Olje je rjavkasto zelene barve, se hitro vpije in je bogato z vitamini A, B in F. Avokadovo olje se odlično obnese pri koži, ki je poškodovana od sonca in tisti, ki se že sooča s starostnimi pigmentnimi madeži ter pri brazgotinah. V kremah, ki zavirajo pojav gubic in obljubljajo mladostnejši videz, pa to olje postaja skorajda nepogrešljivo. Avokadovo olje se odlično obnese tudi na izredno suhi koži, saj je izredno hranljivo.

Mandljevo olje  se lahko uporablja tudi za nego mastne kože, saj je klasično olje s srednjo vsebnostjo maščobe. Poglavitne funkcije tega olja so predvsem glajenje kože in nega. Mandljevo olje uravnava ravnovesje vlage v koži; je odličen vlažilec, primeren tako rekoč za vse vrste kože, najbolj pa bo z njim zadovoljna suha in razdražena koža, na katero bo mandljevo olje delovalo pomirjevalno in gladilno. Mandljevo olje na koži ustvari tanek film, ki preprečuje izgubo vlage in izsušitev.

Olivno olje je nenasičeno rastlinsko olje, ki odlično deluje na praktično vse - lase, kožo ter nenazadnje, na našo shujševalno kuro. Najbolj primerno je ekstra deviško, saj je najmanj obdelano. Olivno olje se po nanosu na kožo zlahka vpije in v njej zadrži vlago; predstavlja odlično nego za naše roke, nohte, stopala, ustnice in nenazadnje tudi kožo po celem telesu. Olivno olje je odlična lepotilna kura tudi za naše lase – obloga iz ekstra deviškega olivnega olja lase naredi mehke in voljne.

Jojobino olje je bogato predvsem z vitaminom E. Na kožo deluje izredno blagodejno, kožo mehča in pomirja; jojobino olje je tako primerno za vse vrste kož, posebej pa za občutljivo kožo. Odlično se obnese tudi na problematični, aknasti koži.

V svojo nego, tako obraza kot telesa, poskušajmo uvrstiti čimveč kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo naravna olja ter druge naravne učinkovine. Naravna olja so ena izmed najdragocenejših učinkovin, ki prihajajo iz narave in postajajo iz leta v leto bolj cenjena zaradi svojih izjemnih lepotilnih sposobnosti in tako prekašajo mnogo katere umetno pridelane snovi. Poleg izjemnih lepotilnih sposobnosti, pa vsekakor delujejo blagodejno tudi na naš organizem, kar ni zanemarljivo dejstvo; odločitev za »naravno« je konec koncev vedno prava.