Bodi lepa s sestavinami iz kuhinje!

piling doma

Rjavi sladkor in olivno olje za piling

Piling iz rjavega sladkorja in olivnega olja bo odstranil odmrlo kožo ter navlažil nove kožne celice, pospešil cirkulacijo in pomagal preprečiti nastanek celulita. Zmešaj sladkor z oljem v razmerju 3:1 (na primer tri skodelice sladkorja in ena skodelica olivnega olja, ali 11/2 skodelice sladkorja in ½ skodelice olja). Preden se stuširaš, z rokama nanesi piling na telo in pri tem drgni. Toda bodi nežna, tam kjer je koža tanka, sicer pa lahko malo bolj pritisneš na komolcih ali stopalih, da se znebiš otrdele kože. Ko opraviš, se speri z vodo in opazila boš, da ne potrebuješ dodatnega vlaženja kože.

Maska iz jogurta

Jogurtova maska je uporabna za vse tipe kože, njeni učinki pa so sledeči: kožo omehča, pomiri rdečico, zoža pore in globinsko očisti kožo. Uporabi naravni jogurt, brez sadnega okusa in ga nanesi na obraz kakor masko. Pri tem se izogibaj očem in predelu ust. Preden ga boš nanesla, naj se malo segreje, zato ga postavi v toplo vodo za deset minut. Ko boš masko sprala, lahko naneseš še masko iz medu ali pa uporabi vlažilno kremo, ki jo uporabljaš običajno.

Maska iz medu

Med ima mnogo pozitivnih učinkov na kožo: jo omehča, globinsko očisti in pomiri. Poleg tega je naravni antibiotik in bo uničil morebitne bakterije v tvojih porah, kar bo zmanjšalo rdečico. Kožo bo navlažil in ji dal potrebne vitamine. Preprosto ga namaži po obrazu (pazi na oči in usta) in ga pusti učinkovati deset minut. Nato speri in nanesi svojo vlažilno kremo.

Olivno olje za obraz, telo in lase

Olivno olje je primerno za vse težave, hkrati pa je najboljša izbira za vlaženje kože. Namaži ga na suhe predele, kot so komolci, kolena in pete. Uporabi ga ponoči namesto kreme za obraz, predvsem v mrzlih mesecih, ali pa ga uporabi kar za celo telo, seveda se nato stuširaj, da odstraniš vse, kar je odveč. Lahko ga celo pogreješ in uporabiš za toplotno globoko vlažilno masko. To pa še ni vse, saj je olivno olje dobro tudi za lase, in sicer kot dobra vlažilna maska. Nanesi ga na lase, ki jih nato pokrij s plastično vrečko in brisačo, da boš ohranjala toploto. Najbolje je, da to storiš preden greš spat, da bodo lasje vsrkali vse sestavine, ki jih potrebujejo. Toda pazi, lase moraš sprati po pol ure. Nad rezultatom boš prijetno presenečena.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.