Gre za nepravilno razporejeno podkožno maščobo in presnovnih ostankov, ki se nalagajo in tvorijo pomarančast izgled kože.

celulit

Celulit se najpogosteje pojavlja na stegnih, ob bokih, na zadnjici, kolenih in tudi trebuhu. Vzrokov za nastanek celulita je veliko, največkrat pa so to: nepravilna prehrana, premalo gibanja, stres, slaba cirkulacija krvi, hormonska terapija, premalo zaužite tekočine preko dneva in tudi dedna pogojenost. 
V tem delu vezivnega tkiva, ki je že tako bolj ohlapen se začnejo kopičiti maščoba in odpadne snovi, ki pa se nalagajo v skupke in tvorijo celulit. Na začetku je to tkivo še mehko in lahko naredimo veliko za odpravo, sčasoma pa postane trdo in je terapija zmanjševanja celulita dolgotrajna.

Nasvet v boju proti celulitu

Celulit nastaja počasi in vztrajno. Potrebno je ukrepati, ko se pojavijo prvi znaki. Največ lahko naredimo sami in tako preprečimo to estetsko nadlogo, ki prizadane več kakor 90% žensk. Poskrbimo za zdravo in uravnoteženo prehrano, dovolj gibanja in rekreacije, izogniti se je potrebno uživanja večjih količin alkohola, poskrbite za pravilno nego telesa, ki naj bo vlažilna in regenerativna. V velikih primerih je za nastanek celulita kriva tudi hormonska terapija (uživanje kontracepcijskih tablet) ker hormon estrogen zadržuje vodo v telesu in vse to še pospeši nastanek celulita. 

Ne prezrite

Hitre diete in hujšanje ne pomagajo pri izboljšanju in odstranjevanju celulita. Izogibati se je potrebno tudi vsem mastnim jedem, škrobu in pitju gaziranih pijač. Odločite se za eno izmed naštetih vadb, ki so najbolj učinkovite pri celulitu: tek, aerobika, kolesarjenje, hitra hoja, rolanje...  Z izdelki za zmanjševanje celulita lahko ob redni vadbi in masaži naredite veliko. Poiščite proizvode, ki delujejo na povečanje mikrocirkulacije, krepijo vezivno tkivo, izboljšajo elastičnost kože in odplavljanje strupov.