Potrebujemo:
olivno olje
5 strokov česna
2 žlici moke
sol, poper
balzamični kis, olje
jušno osnovo
jajce

V kozici na žlici olivnega olja prepražimo 3 velike žlice drobno nasekljanega česna. Ko se ta zmehča, dodamo dve veliki žlici moke in z metlico dobro premešamo. Nato dodamo za 4 skodele kropa in pri vsaki mešamo. Pomembno je, da ne dodamo vsega naenkrat ampak inkrementalno, skodelo za skodelo!

Nato sol in poper ter žlico balzamičnega ali kakšnega drugega rdečega vinskega kisa. Počakamo, da zavre, zmanjšamo vročino in kuhamo 10 minut.

V skodelici razžvrkljamo beljak enega jajca in dodamo malo juhe iz kozice nato pa vse skupaj dobro premešamo z metlico in vse skupaj dodamo v juho. Premešamo in pustimo kuhati nadaljnjih 10 minut. Nato ponovimo enako z rumenjakom. Ko dodamo rumenjak v juho, ta ne sme več vreti!

Nato v jušne skodele položimo popečene kruhe in po njih polijemo juho. Kruhove rezine lahko nadomestimo s popečenimi kruhovimi cmoki (mleko, kruh, jajce, popražena čebula, drobnjak). Na vrh naribamo še trd parmezan in posujemo z drobno nasekljanim peteršiljem.