Osnova nege kože je čiščenje kože. Najpomembnejše je, da znamo izbrati tip kože. Vsak tip kože zahteva svojo nego in temu primerne izdelke.

ciscenje obraza

Čiščenje obraza izvajamo v treh korakih. Obraz in vrat lahko očistimo s čistilnimi kremami, če je naša koža suha, pri normalni koži lahko uporabimo kremo ali mleko, za mastno in mešano kožo pa so primernejši čistilni geli in pene. Večino čistilnih sredstev izpiramo z mlačno vodo. Obraz čistimo zjutraj in zvečer.


Drugi korak je toniziranje. 
Toniki  imajo dvojno funkcijo, poleg čiščenja kože so tudi odlični osvežilci. Za čiščenje suhe in problematične kože uporabljamo blage tonike, ki ne vsebujejo alkohola. Nečisto in mastno kožo pa čistimo z anstrigenimi toniki, ki delujejo rahlo antiseptično.

Tretji korak je nanos kreme. Izbira kreme je odvisna od tega kakšne potrebe ima naša koža, kdaj bomo kremo uporabili itd. Dnevne kreme morajo imeti zaščitna sredstva, predvsem so to lahke, vlažilne emulzije, ki so odlična podlaga make-upu. Nočne kreme so nekoliko bolj hranljive, na dotik teksturno bolj bogate ter so odlični revitalizatorji kože.

Trud nam bo poplačan  z lepim in zdravim izgledom. Pri dodatni negi kožo čistimo s peelingi. S peelingom odstranimo odmrle celice, ki nastanejo v procesu obnavljanja vrhnjice ali epidermogeneze. Kožo lahko dodatno oskrbimo z redno uporabo mask in oblog.  Za lepšo in bolj zdravo kožo lahko uporabimo tudi razne podlage za kreme, specialne kreme…