Čokolada ni le za sladkanje, uporabimo jo lahko še na kak drugačen način. Maske za obraz s čokolado bodo pozitivno vplivale na duha in telo, saj je kakav zelo dober antioksidant. Preizkusite katerega od naslednjih receptov.

cokoladna maska za obraz

Kavno-čokoladna maska Potrebujete štiri čajne žličke fino mlete kave, štiri žličke kakava v prahu in osem žličk polnomastnega mleka ali smetane. Najprej zmešajte skupaj kavo in kakav, nato pa počasi dodajajte mleko ali smetano, da dobite mazljivo zmes. Masko nanesite na očiščen obraz in vrat, predelu okoli oči pa se izognite. Pustite učiunkovati 15 minut, nato pa dobro izperite. 
 

Sladka čokoladna maska Potrebujete tretjino skodelice kakava v prahu, tri čajne žličke polnomastne smetane, dve žlički skute, četrt skodelice medu in 3 žličke ovsene moke. Zmešajte vse sestavine v gladko maso in jo nanesite na obraz za 10 minut. Nato jo popolnoma izperite s toplo vodo. Vaša koža bo tako navlažena in mehka. 

Čokoladno-medena maska Potrebujete tretjino skodelice kakava v prahu, četrt skodelice medu, dve čajni žlički sladke ali kisle smetane in tri žličke ovsene moke. Zmešajte sestavine v gladko zmes in jo nanesite na obraz ter vmasirajte. Ovsena moka bo delovala kot blagi piling in bo odstranila odmrle celice. Po 20 minutah s toplo vodo izperite masko z obraza.