Sestavine:
- 1 cvetača
- 100g hamburške slanine
- 4 žlice olja
- 1 čebula
- Peteršilj
- 1 strok česna
- 4 žlice naribanega sira
- Sol
- Poper

Priprava:

  1. Cvetačo očistimo, operemo, razdelimo na cvetove in jo napol skuhamo v slanem kropu.
  2. Na olju pražimo na kocke narezano slanino, da postekleni.
  3. Dodamo nasekljano čebulo, česen in peteršilj.
  4. Premešamo, prilijemo dve žlici vode ter dušimo kaksno minuto, da čebula ovene.
  5. Dodamo odcejeno cvetačo, premešamo in nad šibkim ognjem dušimo.
  6. Solimo in popramo.
  7. Mehko cvetačo odstavimo, jo potresemo z naribanim sirom, posodo pokrijemo ter pustimo nekaj minut, da se sir stopi.

Jed postrežemo vročo.

Bon Appetit! ;)