Kdaj je tisti pravi trenutek, da se šefu postavite po robu in rečete: "DAJEM ODPOVED!"

odpoved sluzbe

1. Služba vas spravlja v slabo voljo.

2. Povzroča vam hude glavobole, stres, bolečine v hrbtenici in nespečnost. Pojavljajo se še kakšne druge zdravstvene težave. Če se težave ne uredijo same ali se celo stopnjujejo, je čas da zdravje postavimo na prvo mesto in poiščemo drugo službo.

3. Šef vam je odvzel veliko zadolžitev.

4. Ne vključuje vas več v pomembne odločitve in ne vabi na sestanke, kakor ostale. Vidno vas zapostavlja in daje prednost drugim, čeprav delate zanj že veliko več časa kot drugi. Ne naredite ničesar dokler se z njim ne pogovorite, če vidite da se stanje ne bo izboljšalo, je čas da sprejmete šefov namig in se od njega poslovite z odpovedjo.

5. Čutite da ste službo prerasli in vam ne daje več novih izzivov. Lahko, da je to vaša prva služba, kjer ste začeli brez izkušenj, sedaj pa ste si jih nabrali kar nekaj. Če je tako, potem je prav tako prišel trenutek, ko morate prepustiti službo kakšnemu novemu začetniku.

6. Dobili ste novo in boljšo ponudbo za službo, kjer imate možnosti napredovanja. Če v sedanji službi nimate možnosti napredovanja ali pa prav nič ne kaže na to, zagrabite novo ponudbo in pustite staro službo za sabo.

7. Ste v pomanjkanju časa zaradi službe in na ta račun trpi vaša družina. Če delate nemogoč delavnik, šef pa je nerazumevajoč, da imate doma dva majhna otroka in še moža, je prišel čas, da pomislite na družino in si najdete službo z primernejšim delovnim časom.

To je le nekaj namigov, ki vam bodo morda koristili pri odločitvi. Nikakor pa službe ne odpovejte, dokler se vam ne ponudi kakšna nova.

Sprejmite pa vsak nov izziv z odprtimi rokami. Kdo ve, kam vas lahko izziv pripelje.

Srečno! ;)