Depresija ni samo žalost. Žalost je del človeškega bitja, naravna reakcija na boleče okoliščine. Vsi v življenju kdaj občutimo tako stanje. Depresija pa je psihološka bolezen z mnogo več simptomi kot samo žalostnim počutjem.

depresija

 

Depresija nima vedno razloga. Včasih ljudje postanejo depresivni, ker izgleda kot da imajo dober razlog - morda izguba službe, dobrega prijatelja, ki je preminil, vendar s klinično depresijo ne rabi obstajati razlaga za tako počutje. Kemikalije v možganih, ki so odgovorne za počutje, izgubijo ravnotežje in lahko se počutite slabo, čeprav vam gre v resnici dobro v življenju.

Otroci niso imuni na depresijo. Obstaja mišljenje, da je otroštvo polno veselje in brezskrbnosti. Čeprav se otroci ne soočajo s problemi kot sta stres v službi ali finančnimi problemi odraslih, to še ne pomeni, da ne morejo biti depresivni. Otroštvo prinaša edistvene okoliščine za stres.

Depresija je resna bolezen. Če ste depresivni, ne pomeni, da ste slabotni ali neumni. Depresija je resna bolezen, ki jo povzroča kemično neravnovesje v možganih.

Depresija je ozdravljiva. Ni vam treba trpeti za to boleznijo. Obstaja več metod za zdravljenje depresije, vključno z meditacijo in psihoterapijo.