Ali za dolgo življenje obstaja recept? Mi Vam ponujamo nekaj nasvetov, ki bodo Vaše življenje lahko podaljšali.

dolgo zivljenje

PREGLEDI PRI ZDRAVNIKU

Ko ste starejši obiščite zdravnika vsaj enkrat na 2 leti in preverite kri in krvni tlak.
Prav krvna slika veliko pove o stanju Vašem zdravju.

ZDRAVILA

Ne jemljite zdravil ob vsaki najmanjši bolečini. Tablete so strup za želodec. Jemljite samo to kar je nujno potrebno. Bolečine kot so na primer glavobol pa si raje lajšajte na naravne načine.

STRES

Izogibajte se mu. Stres zelo negativno vpliva na vaše zdravje in na splošno počutje. Čim redkeje ga doživite tem bolje je to za vas in vaše zdravje!

SVEŽ ZRAK

Veliko časa preživite na svežem zraku. Če niste vsak dan športno aktivni si privoščite sprehod po bližnjem travniku ali ps še bolje, če imate možnost po gozdu. Svež zrak je hrana za vaše možgane. Nahranite jih. ;)

Če Vam je dolgčas in nimate družbe ali psa si ga morda sposodite pri kakšnih sosedih. Hvaležni Vam bodo tako sosedje kot tudi pes, ki bo deležen ponovnega sprehoda.

REDKO UŽIVAJTE ALKOHOL

Izogibajte se alkoholu. Alkohol ogrozi vaše možgane in srce ter poveča možnost za nastanek raka. Če pijete, pijte v mejah normale. Nosečnicam pa je alkohol strogo prepovedan.

KAJENJE  JE GRDA RAZVADA

Kajenje je slaba razvada veliko ljudi. Brez tega si ne znajo več predstavljati življenja, si ga pa močno krajšajo prav s tem.
Kajenje lahko povzroči ogromno različnih bolezni. Izogibajte se ga!

To je le nekaj nasvetov za dolgo življenje. Seveda je nekaj odvisno tudi od narave vašega dela in od vas samih.

Pazite na vaše življenje in naredite vse, da bo čim bolj kvalitetno in zdravo.