V tem članku boste našli zelo učinkovite doma narejene obrazne maske

doma narejene maske

Poskusite te naravne obrazne maske za žarečo in sijočo kožo na vašem obrazu.

1.  Doma narejena obrazna maska iz medu – Zelo enostavna, doma narejena obrazna maska

Sestavine: Med

Med s krožnimi gibi nežno nanesite na vaš obraz. Za 10-15 minut se ulezite in sprostite. Nato temeljito sperite vaš obraz. Imeli boste občutek mehke in napete kože. Zelo enostavna doma narejena maska.

2. Doma narejena obrazna maska iz avokada

Sestavine: Med, avokado

Prerežite avokado na polovico, odstranite sredico in jo zmečkajte. Zmešajte jo z 2-3 žlicami medu, da dobite gladko pasto. Nežno nanesite na vaš obraz. Za 10-15 minut se ulezite in sprostite. Nato emeljito sperite vaš obraz.

3. Doma narejena obrazna maska iz medu in olja avokada

Sestavine: Med, olje avokada

Zmešajte dve žlički medu z dvema žličkama olja avokada, da dobite gladko pasto. Nežno nanesite na obraz. Za 10-15 minut se ulezite in sprostite. Nato temeljito sperite vaš obraz.

4. Doma narejena obrazna maska iz ovsene kaše

Sestavine: Med, mleti ovseni kosmiči

¼ skodelice fino mletih ovsenih kosmičev, ¼ skodelice;  4-5 žlic medu in ½ skodelice

Nekaj časa kuhajte ovsene kosmiče v ½ skodelice vode. Pustite približno 15 minut, da se mešanica ohladi. Dodajte med in dobro premešajte. Nanesite masko na vaš obraz in vrat ter pustite, da se posuši, kar bo trajalo približno 20 minut. Na koncu temeljito sperite.

5. Doma narejena obrazna maska za sijočo kožo iz kurkume v prahu in čičerikine moke

Sestavine: Kukruma v prahu, čičerikina moka, med

Zmešajte kurkumo v prahu z čičerikino moko in dodajte nekaj kapljic medu in mleka. Naredite gladko pasto in jo nanesite na obraz. Pred nanosom sperite vaš obraz z blagim milom ali obraznim tonikom . Pustite za 10 min, nato sperite s toplo vodo.

Naraven lepotni nasvet - ta maska iz kurkume se lahko uporabi tudi za odstranjevanje pigmenta.

6. Obrazna maska iz kurkume in jogurta, doma narejena obrazna maska za odstranjevanje pigmenta in čiščenje vaše kože:

Sestavine: Kurkuma v prahu, navaden jogurt

Zmešajte pol žličke kurkume v prahu z eno žličko navadnega jogurta. Nanesite na obraz in pustite za 15 minut. Temeljito sperite z vodo. Kurkume očisti, jogurt pa navlaži kožo.

Zelo dober naraven lepotni nasvet.

7. Obrazna maska za gladko in sijočo kožo iz kurkume in medu: Gre za starodavni, naraven lepotni nasvet za domačo masko.

Sestavine: Kurkuma v prahu, med

Medtem ko med odpre kožne pure, kurkuma posvetli in napne vašo kožo. Naredite pasto in kurkume v prahu in medu. Dodajte nekaj kapljic rožne vode in nanesite na obraz in vrat. To masko uporabljajte dvakrat na teden.

8. Jagodna obrazna maska

Sestavine: 8-9 jagod in med

Zmečkajte jagode v skledi. Dodajte med in s krožnimi gibi mešanico nanesite na vaš obraz. Pustite za 10-15 minut, nato sperite s toplo vodo. Nežno posušite vaš obraz, nato pa potrebi uporabite še toner ali vlažilec po vaši izbiri.