Domača pedikura

S prvimi, skorajda poletnimi temperaturami nam je letošnja pomlad že postregla in kaj kmalu bo čas, ko se bomo z veseljem znebili tudi zaprtih čevljev. Da pa bodo noge in poletna obutev izgledali čim lepše, moramo poskrbeti tudi za urejena stopala. Če želite privarčevati nekaj evrov, se pedikure lotite kar doma.


pedikura


Če je potrebno, na začetku z nežnim odstranjevalcem laka za nohte odstranite stare plasti laka. Za to so najbolj primerne blazinice, saj so bolj kompaktne kot vata in se ne cefrajo. Če se lak noče odstraniti, blazinice, namočene z odstranjevalcem, nekaj časa pustite na nohtu.

Ko ste lak popolnoma odstranili, se lotite striženja. Uporabite kakovostne, morda malce dražje škarje, namenjene prav nohtom na nogi. Postrizite jih v ravni liniji, noht pa ne sme ostati daljši od konice prsta. S pilico oblikujte robove nohtov, uporabite pa tudi pilico, ki vam jih bo zgladila in dodala sijaj.

Zatem veliko, plitvo plastično skledo napolnite s toplo vodo. Dodajte kopalne soli, esencialna olja, epsom soli ali kozarec mleka, ki bo pomagal pri mehčanju stare, otrdele kože. Bolj, kot je koža na podplatih trda, dlje časa boste morali noge obdržati v vodi.

Nato na mesto, kjer noht pokuka iz kože, nanesite odstranjevalec obnohtne kožice. Malce počakajte, zatem pa s primerno paličico kožo porinite navzgor. S škarjami za obnohtno kožico odstrizite odvečno kožo, a pazite, da si ne boste zastrigli globlje v kožo.

Ko ste s kožico končali, na stopalih uporabite primeren piling. Pri odstranjevanju stare kože si lahko pomagate tudi s pilo za nohte ali kamnom. Če noga postane živo rdeča, z odstranjevanjem prenehajte. To namreč pomeni, da ste se dela lotili preveč intenzivno.

Zatem noge dobro obrišite in jih namažite s hranljivo kremo. Če želite, nanesite debelo plast, nato pa si nadenite tople, bombažne nogavice in jih na nogah obdržite čez noč. Na ta način bo koža na stopalih še bolj mehka. Ko je čas za nanos laka, si odvečna olja na nohtih znova očistite z odstranjevalcem laka. S primernim pripomočkom ločite prste in začnite z nanosom laka. Sprva nanesite prozorno osnovno plast, začnite na sredini nohta, nato pa nadaljujte še z dvema potegoma; enim na desni in enim na levi. Ne nanašajte ga po koži. Zatem nanesite dve tanki plasti želenega barvnega laka (prva se mora posušiti, preden nanesete drugo). Ko so nohti suhi, jih namažite š z vrhnjim, končnim prozornim lakom.

Ker opisani lepotilni postopek vzame kar nekaj časa, je pomembno tudi, da poskrbite, da njegovi rezultati ostanejo neokrnjeni čim dlje. Sprva bodite pozorni na to, da si ne nataknete nogavic, dokler ni lak popolnoma suh. Tudi če se sprva zdi, da se ne more več razmazati, raje počakajte še nekaj minut. Kasneje na vsake dva dni na nohte nanesite še tanko plast prozornega laka, ki bo pomagal pri tem, da se barva prehitro ne okruši. Da bo koža ostala mehka in privlačna, si tudi po vsakem tuširanju stopala namažite s primerno kremo. Poleg omenjenega si je vredno zapomniti tudi, da je eden izmed velikih sovražnikov laka za nohte klor - redni obiski bazena torej pomenijo tudi bolj pogoste pedikure.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.