Sestavine:
- 5 kg paprik "babur"
- 3 kg rdečih - dolgih paprik
- 2 kg jajčevcev
- 1 česen
- Sol
- Feferon po želji
- 4 dcl olja
- Kis

Priprava:

  1. Obe vrsti paprik operemo in popečemo na žaru ali v pečici, položimo v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo, da se ohladijo, nato jih olupimo.
  2. Posebej v pečici ali na žaru spečemo jajčevce, jih ohladimo in olupimo.
  3. Paprike in jajčevce damo v cedilko, da se voda odteče.
  4. Zmeljemo v mesoreznici ali multipraktiku.
  5. Olje segrejemo, dodamo zmleto maso in pražimo na zmernem ognju.
  6. Osolimo, dodamo strt česen, po želji feferon.
  7. Pražimo cca. 30 minut, nato dodamo kis (količina po okusu).
  8. Pražimo še približno 15 minut.
  9. Ajvar damo v vroče kozarce.

Bon Appetit! ;)