Za vas smo izbrskali nekaj drobnih nasvetov za boljše počutje in lepši videz.

zdrav duh

 

Olivno olje proti gubicam

Z vključevanjem olivnega olja v prehrano boste poskrbeli, da bo koža bolj prožna, elastična in mladostna. Če ga boste nanašali lokalno, boste zelo vplivali na gubice.


Permanentno ličenje

To je sicer lahko dobra rešitev, da se izognete vsakdanjemu nanašanju ličil, vendar ni vse zlato, kar se sveti. Trendi v ličenju se spreminjajo, zato boste le s težavo izbrali slog, ki bo trajal večno. Ne boste zgrešili, če si boste z rjavo obrobili ustnice in pobarvali trepalnice ter obrvi. Nikar ne posezite po rdeči barvi šminke, ki naj bi obrobljala vaše ustnice in jih naredila polnejše, saj bo obroba služila namenu samo takrat, ko boste imeli celotne ustnice namazane v takšni barvi. V nasprotnem primeru boste videti kot klovn. Treba se je tudi zavedati, da permanentno ličenje sčasoma nekoliko zbledi in spremeni svojo barvo. Kar je bilo nekoč črno, lahko čez čas postane modrikasto, in s tem se boste preprosto morali sprijazniti.


Belo črtalo za oči


Z dodajanjem bele barve okoli oči jih boste vsekakor poudarili, saj bodo postale bolj izrazite. Odličen učinek pa boste dosegli le, če boste ostali zmerni. Praviloma velja, da bela barva senčila za oči doseže ravno nasprotni učinek kot belo črtalo, ki ga lahko kupite v trgovinah z ličili. Z dobro ošiljenim svinčnikom potegnite črto na notranji strani spodnjega dela oči od enega do drugega konca. Potegnite le enkrat, da dosežete čim bolj naraven videz, za izrazitejši učinek pa potegnite večkrat. Šele nato nanesite preostala ličila.


Suhe in razpokane ustnice

Težave se lotite s tremi koraki. Vsekakor ne bo pomagalo, če boste lizali ustnice, saj jih boste s tem še bolj osušili. Strokovnjaki priporočajo, da postavite v spalnico (in tudi v vaš delovni prostor) vlažilec zraka, ker tam pač preživite največ časa. Izberite čim bolj kvalitetno bleščilo, s katerim boste v ustnicah obdržali čim več vlage. Ko boste izbrali izdelek, ki vam ustreza, ga ne pozabite položiti v torbico, da ga boste imeli s sabo vedno in povsod. Nanesite ga vsako uro ali celo pogosteje, po potrebi. Izogibajte se protistarostnim izdelkom in dolgotrajnim šminkam, ki pogosto iz ustnic poberejo vlago. Vsaj trikrat na dan si bolj na debelo namažite ustnice z vazelinom, pustite pet minut, nato pa si ga z robčkom odstranite.


Zmanjšajte pore

Pore se razširijo zaradi dveh razlogov, in sicer genetike in starosti. Strokovnjaki priporočajo, da uporabite izdelke, ki vsebujejo veliko vitamina C in retanola, saj sta oba antioksidanta, ki pomagata zvišati produkcijo kolagena in elastina. Oba namreč dajeta za rezultat bolj gladek videz kože. Proti velikim poram se lahko borite tudi z obiskom kozmetičnega salona ali dermatologa, ki vam bo na obrazu odstranil odmrle vrhnje plasti kože, s čimer bo tudi omogočeno, da bodo kvalitetne antioksidantne kreme laže in hitreje prodrle v globino kože. Pore lahko skrijete tudi s kvalitetnimi ličili. Najprej nanesite podlago za puder, nato počakajte, da se vpije in osuši. Nato uporabite kremast puder ali puder v prahu.