Tradicionalna uporaba naravnih olj v kozmetiki v starodavnih družbah. Že starodavne družbe so odkrile koristi eteričnih olj v izdelavi tretmajev za nego kože za zaščito. Koristi maroškega arganovega olja, olja kaktusovih semen in naravne gline še danes izkoriščajo ženske manjšine Berberi v Maroku. Šele zdaj pa ljudje v bolj razvitih regijah ugotavljajo koristi naravnih olj pri negi kože. 

 

naravna olja za nego koze


Mešanje naravnih olj za nego kože

Arganovo olje & bazno olje

sadez arganovega olja

Arganovo olje je izvrstno bazno olje, ki ga lahko dodamo kateremukoli od teh eksotičnih olj. Koristi uporabe arganovega olja kot baznega olja so v tem, da imajo nekatera eterična olja močne učinke, močan vonj ali pa pustijo mastne ostanke na koži. To pomeni, da niso idealna naravna olja za neposredno uporabo na vaši koži, zato morajo biti razredčena.
 

Olje mareličnih koščic

Olje mareličnih koščic

Ena najzanimivejših stvari pri olju mareličnih koščic je to, da je izvrstna baza za mešanje. Tako kot arganovo oje, je bogato z omega 6 maščobnimi kislinami in vitaminom A, ki se bori proti linijam in gubam. Olje mareličnih koščic se relativno hitro vpije v kožo in se smatra kot nemastno, zato se lahko uporablja za vse vrste kože. To olje pa je še posebej dobro za vlaženje in zdravljenje zelo suhe kože.

Limonino olje

limonino olje

Čisto limonino olje učvrsti in pomaga očistiti zgornje plasti kože in s tem pomladi povešeno kožo.  Limona je tudi naravni antiseptik. Te lastnosti ga naredijo dobro izbiro za mešanje z arganovim oljem za kožo, ki je bodisi mastna, polna mozoljev, madežev, aken ali pa pomaga pri učvrščevanju in povečanju nivojev kolagena.

 
Eterično olje kadilne bozvelije

 olje kadilne bozvelije

Kadilna bozvelija pomaga pri obnovitvi kožnih celic, s tem pa zmanjša vidnost manjših brazgotin, strij in gub. Prav tako ima dobre učvrščevalne lastnosti in je dobra izbira za učvrščevanje kože in povečanje nivoja kolagena.

 
Šipkovo olje

sipkovo olje

Šipkovo olje ima eno največjih količin naravnih trans retinojskih kislin. Pomagalo naj bi pri odstranitvi starostnih peg in madežev ter zdravljenju poškodovane kože s pospeševanjem rasti celic in proizvodnje kolagena.
 

Olje geranije
Olje geranije je podobno arganovemu olju v svojih protivnetnih učinkih.  Je dobro eterično olje za uporabo v tretmajih ali pri vnetnih stanjih kože, kot so ekcemi in akne. Pospešuje prekrvavitev v zgornjih plasteh kože. To lahko pomaga pri bledenju kožnih znamenj in polti.


 
Olje semena avokada
Avokadovo olje je odlično za občutljivo in suho kožo in je, tako kot arganovo olje, bogato z vitamini A, B1, B2, D, E, proteini, pantotenskimi in maščobnimi kislinami. Olje semena avokada je drugačno od avokadovega olja in poveča vsebnost vodotopnega kolagena v koži in jo s tem globinsko vlaži. To olje se odlično meša s čistim arganovim oljem.


Olje semen opuncije
Olje iz semen maroškega kaktusa je svilnato olje, idealno za boj proti obraznim linijam in gubam. Zelo učinkovit proti suhi koži, ekcemom in luskavici. Ima celo večjo vsebnost vitamina E kot pa arganovo olje in vsebuje kompleksno mešanico rastlinskih sterolov.

Kokosovo olje
To neverjetno olje vsebuje eno največjih količin lavrinske kisline, kar mu daje protivirusne in antibakterijske lastnosti. Kokosovo olje se topi na koži in ima čudovit vonj. Skupaj z arganovim oljem zdravi strije in sveže brazgotine.
 
Olje semen borage
Olje semen borage in rastline borage oz. zvezdne rože je zelo poznana allternativa olju dvoletnega svetlina. Je nabito z GLA in ima kot nadomestek močne učinke na stanje las, kože in nohtov. Naravne maščobe kisline ohranijo kožo zdravo, obnavljajo poškodovano kožno tkivo in predstavljajo idealno ojačitev in spodbudo za zrelo in staro kožo.

Neroli olje
Neroli olje ima močne protivnetne, antiseptične in antibakterijske lastnosti. Skupaj s čistim arganovim oljem in drugimi antiseptičnimi in protivnetnimi olji proti aknam, izpuščajem in strijam.

Ognjičevo olje
Ognjič je popularno zelišče za zdravljenje kože, saj je znan po svoji nežnosti. Zato je odlična izbira za občutljivo kožo. Ognjičeve zdravilne lastnosti so koristne za rane, ki se celijo počasi, opekline, ekceme, kožna vnetja in praske. Prav tako dokazano deluje antiglivično, antiseptično in ima lastnosti astringenta.

Ricinusovo olje
Ricinusovo olje je bilo eno prvi medicinskih olj na svetu, saj vsebuje unikatno in koristno mešanico trigliceridov ali maščobnih kislin. Okoli 90% olja ricinusovih semen vsebuje hidroksi maščobno kislino ricinoleat(ricinolno kislino). Ricinolna kislina zavira rast virusov, bakterij, glivic in plesni.
 
Olje emuja
To olje prihaja iz maščobnih zalog avstralskega emuja.  Ugotovili so, da ima veliko zdravilnih lastnosti. Je antibakterijsko, protivnetno, obnavlja koži, vlaži in ne maši por. Uporablja se tudi za blaženje sončih opekli in odstranjevanju brazgotin. Olje emuja ima visoko vsebnost oleinske kisline, kar mu omogoča, da prodre globoko v kožo.

 

Olje semen konoplje
Iz konopljinih semen dobimo rastlinsko olje, ki je bogato s proteini in se lahko uporablja v prehrani in kozmetiki. Olje semen konoplje je eno najučinkovitejših eteričnih olj za kožo. Visoka vsebnost linolne kisline mu daje hranilne in zdravilne lastnosti.

Jojobino olje
Jojoba je v bistvu tekoč vosek, ki ga dobimo iz sadeža jojobe. Njegova sestava je zelo podobna naravnim oljem, ki jih proizvede človeška koža. To mu omogoča, da dobro prodre v kožo. V našem Hair Magick serumu uporabljamo jojobino olje z arganovim, saj deluje obnovitveno. To pomaga pri preprečevanju prhljaja in čiščenju lasnih korenin, s tem pa pomaga pri zdravi rasti.
 

Arganovo olje za kožo : Posebne ponudbe

Kupite certificirano, organsko arganovo olje in si oglejte naše zadnje posebne ponudbe v naši spletni prodajalni.
Vsi izdelki imajo garancijo.

Nadaljnje branje