Bi spet radi imeli svežo polt in lepo postavo? Potem vam ne preostane drugega, kot da se v teh zmeraj lepših in toplejših dneh spravite ven. Tako imenovani lepotni sprehod vas bo razstrupil in okrepil. Enkrat do dvakrat na teden si privoščite 45-minutni lepotni sprehod, potem pa spijte veliko vode, da bo telo laže izločilo čim več strupenih snovi. Na sprehodu upoštevajte naslednja navodila.

 lepotni sprehod

1. Globoko dihajte

Že na začetku odločno zakorakajte s pospešenim tempom in se v 5 minutah dobro ogrejte. Pri tem globoko vdihujte skozi nos in z napihnjenimi lici počasi izdihujte skozi napol odprta usta. Sprememba pritiska ob dihanju bo pognala v tek limfno tekočino. Tako se bo v limfnem sistemu okrepila izmenjava odpadnih snovi, ki nastanejo ob presnovi, in bo odtekla odvečna tekočina, ki se nabira v tkivu.

2. Temeljito upogibajte stopala

Limfni sistem je razvejan po vsem našem telesu: da bi ga spodbudili, pri hoji visoko dvigujte pete in krožno upogibajte stopala. Uporaba mišic v stopalu bo temeljito spodbudila limfni sistem. Tako hodite 15 minut v hitrem tempu, a pazite, da ne boste preveč ob sapo: dihajte globoko.

3. Mahajte z rokami

Zdaj nekoliko upočasnite tempo, roke rahlo pokrčite in sproščeno mahajte z njimi v ritmu hoje. Izmenično stiskajte in sproščajte pesti: kadar gre roka naprej, ju stisnite, kadar gre nazaj, ju sprostite. Vaja je nekoliko podobna teku na smučeh.  Tako hodite 5 minut. S tem boste spodbudili pretok limfne tekočine v rokah.

4. Odločno zakorakajte

V naslednjih 15 minutah spet pospešite korak. Limfna tekočina bo hitreje zakrožila po telesu ter odplaknila strupe in odpadne snovi, ki se bodo sprostili iz celic.

5. Krožite z rameni

Lepotni sprehod sklenite s 5-minutno počasno hojo, medtem krožite z rameni izmenično 10-krat naprej in 10-krat nazaj.

 

Naj dodamo še to: z lepotnim sprehodom si ne boste le polepšali kože, ampak si boste tudi okrepili imunski sistem.