SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
1 velika svinjska ribica (približno 400 g), sol, sveže zmlet poper in 2 žlici olja. Za preliv: 1 žlička ostre gorčice (na primer dijonske), 3 žlice vinskega kisa in 8 žlic olivnega olja extra vergine. Parmezan v kosu.

 

Prejšnji večer svinjsko ribico popolnoma očistimo vseh kožic, jo operemo in do suhega obrišemo. Natremo jo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, položimo nanj ribico in jo po vseh straneh močno opečemo. Potem vročino znižamo in ribico pečemo še 12 minut. Ponev odstavimo, pokrijemo in počakamo 10 minut. Šele takrat vzamemo meso iz ponve, ga zavijemo v aluminijasto folijo in pustimo, da se ohladi. Čez noč ga shranimo v hladilnik.
Preden nameravamo meso ponuditi, gladko umešamo gorčico, kis in olje. Meso narežemo tako tanko, kot le moremo. Rezine razgrnemo na pladenj ali na krožnike in pokapamo z gorčičnim prelivom. Na vrh zelo tanko nastrgamo parmezan. Poleg ponudimo bel "metrski" kruh.