krema s sadjem

Avokado, banana ali jagode

Kremo lahko pripravimo iz avokada, banane ali jagod. Priporočamo uporabo biološko pridelanega sadja. Naenkrat jo pripravimo za več oseb. Sestavine so popolnoma naravne in brez konzervansov. Zaradi naravnih olj in ekstraktov je tako pripravljena krema bogata z vitamini in nenasičenimi maščobnimi kislinami.

Sestavine:

  • 250g jagod (oz. avokada ali banane)
  • 100g rjavega sladkorja ali fruktoze
  • 2-3 žlice kokosove masti
  • 1 žlico olivnega olja
  • 1 žlico mandljevega olja
  • 1/2 žlice prečiščenega čebeljega voska

 

Sladkor in sadje prekuhamo kot bi kuhali marmelado. Ohladimo in precedimo.
Nato pod paro segrejemo čebelji vosek in dodamo olja. V mešanico olj vmešamo precejeno jagodovo zmes in dodamo še tri žlice destilirane vode.
Mešamo čim dlje.
Kremo obvezno hranimo v hladilniku.