Izberi prava ličila

Le malo je žensk, ki res vedo, kateri barvni odtenki ličil jim najbolje pristajajo. Presenetljivo je, da znamo dovolj odločno izbrati odtenek zidnega prepleska, in večina ve takoj povedati, katera je njihova najljubša barva – pri nanosu ličil in celo pri izbiri barve oblačil pa nemalokrat podvomimo.


licila

 

Naša povezanost z barvami je precej zapletena. Vsakomur namreč ustreza njemu lasten nabor barv, pri čemer niti ni nujno, da je med njimi njegova najljubša! Osebni nabor barv je odvisen od vaših telesnih danosti, značajskih lastnosti, pri pogumnejših pa tudi od letnega časa in še česa. A brez skrbi, ne gre za zapleteno znanstveno raziskavo.

Osebni nabor barv

Kako izvemo, katere barve sodijo v naš osebni nabor barv? Ta je odvisen od tega, ali ste zimski, pomladni, poletni ali jesenski tip. Tega določite s kombinacijo treh svojih lastnosti, ki so skupaj osnova za določitev vašega barvnega tipa.

1. Vzorec očesne šarenice 
V ogledalu natančno preučite svojo očesno šarenico. Opazili boste, da barva, ki jo imate za barvo svojih oči, ni enoplasten barvni sloj, temveč se na šarenici izrisuje nekakšen barvni vzorec. Potrebujete res dobro osvetljavo, najboljša je naravna sončna svetloba, in povečevalno ogledalo. Potem izberite v spodnjem opisu tip, ki najbolje ustreza vzorcu vaše šarenice.
- Zimski tip: vzorec šarenice je podoben naperam na kolesu, ki gredo iz središčne osi navzven.
- Pomladni tip: šarenica je videti kot krožno cvetoči sončni plameni.
- Poletni tip: vzorec šarenice spominja na zlomljeno steklo.
- Jesenski tip: šarenica ima lisast oziroma vrtinčast vzorec.

2. Barva las in oči
O barvnem tipu ne odločata barva las in oči vsaka zase, ampak njuna kombinacija.
- Zimski tip: ima črne, temno rjave ali kostanjeve lase ter rjave, modre, lešnikove ali zelene oči.
- Pomladni tip: ima zlato rjave, blond ali rdeče lase, oči pa modre, sivo-modre, zelene ali turkizno zelene.
- Poletni tip: ima blond lase v razponu od pepelnate do rjavkaste, značilno je, da imajo lasje manj leska; barva oči pa sega od modre, rjave, zelene do lešnikove.
- Jesenski tip: ima zlate in rjave, rdeče ali kostanjeve lase, oči pa temno rjave, lešnikove ali zelene barve.

3. Značajske lastnosti
Za opis značaja velja, da se mora ujemati s tipom, ki ustreza barvi oči in las.
- Zimski tip: je privržen, nagnjen k perfekcionizmu in analitičnosti, resnicoljuben, tudi rahlo odvisen in zadržan.
- Pomladni tip: je prijazen, energičen, poln optimizma, radovednosti, duhovit in nasmejan.
- Poletni tip: je praktičen, urejen, sproščen, nežen, poln razumevanja in dober poslušalec.
- Jesenski tip: je samoobvladan, zvest, rad je vodja, tudi organizator, je zanesljiv ter privržen.

Določite svoje barve

Na osnovi teh treh lastnosti ste lahko prepoznali svoj osnovni barvni tip, ki je torej ali zimski, pomladni, poletni ali pa jesenski. V spodnji preglednici pa spoznajte, katere barve najbolj ustrezajo vsakemu izmed tipov. Za začetek bo dovolj, da spoznate svoj osnovni osebni barvni nabor, sčasoma pa lahko – še posebej tisti, ki morda nihate med enim in drugim tipom – poskusite kombinirati svoj nabor z naborom trenutnega letnega časa ter z barvami svojega manj prevladujočega barvnega tipa.

Zimski tip
Vaš barvni nabor obsega izrazite, globoke in intenzivne barve, na primer črno, mornarsko modro, temno zeleno, barvo burgundca in seveda rdečo. Kadar želite poudariti svojo polt, izberite močne barvne odtenke, kot so neonske ali svetle barve. Med svetlimi barvami se vam podajo hladni pastelni odtenki, na primer modra, roza ali rumena. Izogibajte se zemeljskim tonom in zamolklim barvam, na primer bež, oranžni in zlati, ker lahko vaši polti dajo bled videz.

Pomladni tip
Nosite zelo blede, mehke barvne odtenke, na primer breskev, kamelje rjavo, zlato rumeno, zlato rjavo, vodno modro. Poleg tega sodi v vaš nabor barv slonokoščena, sveže zelena, živo rdeča in koralna. Izogibajte se barvam, ki so preveč mrke, temne ali zamolkle. Tudi črna in bela nista dobra izbira, saj sta preveč kontrastni za vas.

Poletni tip
Vam se podajo mehki nevtralni barvni odtenki in pastelne barve, pa tudi zamolkle barve z močnimi podtoni: indigo modra, sivo-roza, slezenasta, barva sivke, slive ter bledo rumena. Izogibajte se intenzivnim, živim odtenkom, ker bodo na vas delovali kričeče. Zemeljski toni, črna in oranžna se vam ne podajo.

Jesenski tip
Nosite medeno zlato, barve začimb ter zemeljske barve. Jesenski tip prenese tako zamolkle kot tople barve, ki jih najdemo na jesenskem listju: kamelje rjava, bež, olivna, oranžna, zlata in temno rjava. Tudi v toplih sivkastih odtenkih ste videti dobro.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2020 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.