Modni oblikovalci pravijo, da je veliko lažje spremeniti svojo celotno podobo, kot pa spremeniti in najti svojo pravo pričesko. Seveda, pa se pri tem ne smete zgledovati le po modnih trendih, temveč se morate ozreti predvsem sami vase in to kar želite. 

Vsaka pričeska, bo na vsakem človeku pričarala drugačno podobo. Torej, če pričeska pristaja vaši prijateljici ni nujno, da bo pristajala tudi vam. 

Najbolj odločujoča faktorja pri izbiri pričeska naj bosta:

1. OBLIKA OBRAZA 

Okrogel - Pristajajo vam tako dolgi kot kratki lasje. Pomembno je da lasem dodate volumen po vrhu glave, saj tako optično obraz zožite in ga podaljšate.

Kvadraten - pri tej obliki obraza se vam odsvetujejo kratko pristriženi lasje, svetujejo pa dolgi lasje, ki jim lahko dodate malo volumna s večjimi kodri, ki pa naj bodo mehki in igrivi.

Ovalen - Pristajajo vam tudi dolgi lasje s kodri, ki naj bodo igrivi in lepo oblikovani. Dolg - Kratki lasje, ki so povrhu vsega še zelo strogo pristriženi, so največja napaka za ljudi z dolgim obrazom, saj obraz še podaljšajo. Izogibajte se tudi volumnu na vrhu glave, raje ga dodajajte ob straneh. 

2. VAŠ KARAKTER IN ZNAČAJ


Izberite pričesko, ki ustreza vašim lastnostim in predvsem tako s katero se počutite dobro. 

Seveda pa se tukaj stvar ne konča. Zadnji in najpomembnejši dejavnik je frizer, zato se potrudite in najdite takšnega, ki je zares dober in bo znal tako svetovati kot prisluhniti vašim željam in jih seveda potem uresničiti.
3. Kako prepoznati dobrega frizerja?

Zelo pomembno je, da se vam frizer posveti in vam hkrati zna svetovati glede pričeske in barve las, glede na vašo polt. Kasneje pa vam seveda zna tudi svetovati kako pričesko vzdržujete sami doma. Seveda pa je pomembno, da pridete v frizerski salon z neko idejo kaj želite. Kakšna fotografija iz revije ali spleta, naj vam ne bo odveč. Nato pa si s frizerjem vzemita čas sin se odkrito pogovorita o vaših željah in dejanskih možnostih za takšno pričesko. 

Če je pred vami kakšen zelo pomemben dogodek, kot je na primer maturantski ples ali poroka, zato pa načrtujete veliko spremembo pričeske, raje obiščite frizerja 14 dni prej, saj bo tako ostalo precej časa za morebitne popravke. 

Nikoli pa se ne pustite prepričati v pričesko, za katero veste, da vam ni všeč samo zato, ker vam frizer reče, da bi vam pristajala. Tukaj gre za vas, vaše las in na vse zadnje tudi za vašo končno podobo.