SESTAVINE ZA 20 KOSOV:
5 jajc, 25 dag sladkorja v prahu, 1 žlica drobno naribane lupine nepovoskane limone, 1/4 l olja, 1/8 l mleka, 12,5 dag moke, 12,5 dag jedilnega škroba, 3 žličke pecilnega praška, 1,5 dl sveže iztisnjenega limoninega soka (iz približno 3 limon), 1,5 kg brezhibnih vrtnih jagod, 20 dag marelične marmelade, 4 beljaki, 15 dag sladkorja in maščoba za pekač.

 

V veliki skledi 10 minut stepamo jajca, sladkor v prahu in limonino lupino, da nastane zelo kremasta mešanica. Vanjo umešamo olje in mleko. Moko, škrob in pecilni prašek skupaj presejemo na maso. Prilijemo limonin sok razen 1 žlice, ki jo prihranimo, in zmešamo. Testo zlijemo na namaščen plitev pekač. Potisnemo ga na 2. poličko od spodaj v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj C, in pečemo 20 minut.

Medtem jagode operemo, očistimo in razpolovimo. Marmelado segrejemo in z njo namažemo pečeno testo. Tesno ga obložimo s polovicami jagod. Beljake in prihranjeno žlico limoninega soka stepemo v zelo čvrst sneg. Stepamo naprej in v tankem curku dodajamo sladkor. Stepamo toliko časa, da se v snegu razpusti. Sneg zdevamo v brizgo in na jagode nabrizgamo podolgovate beljakove poljubčke. Medtem pečico segrejemo na 250 stopinj C. Pekač potisnemo v pečico na 2. poličko, tokrat šteto od zgoraj, in pecivo prepekamo 3 minute.

Jagodove rezine ponudimo šele, ko se popolnoma ohladijo.