Potrebujemo: 
- 4 srednje velike jajčevce
- 100g riža
- 150g mlete govedine
- 150g topljivega sira
- Šopek peteršilja
- Majarona
- 2 stroka česna
- Sol
- Poper
- 4 žlice olja

Priprava:

  1. Jajčevce operemo, osušimo, jih odrezemo pecelj in po dolgem prerežemo na pol.
  2. Osoljene položimo na nagnjen pladenj in pustimo 30 minut, da se izcedi grenikasta tekočina.
  3. Riž skuhamo, a ostati mora se zelo čvrst.
  4. Nadev: Jajčevce izdolbemo, da dobimo "barčice".
  5. Polovico izdolbene sredice nasekljamo in jo damo v skledo. Sredici primešamo odcejen riž, mleto meso, na kocke narezan sir, sesekljan peteršilj, majaron in česen.
  6. Solimo, popramo, prilijemo 3 žlice olja in temeljito razmešamo.
  7. Izdolbene jajčevce nadevamo in z žlico poravnamo površino.
  8. Naložimo jih v naoljen pekač, pokapljamo z oljem in na dno pekača vlijemo malo vode.
  9. Pekač damo v pečico, ki smo jih ogreli na 200°C.
  10. Pečemo eno uro.

Bon Appetit! ;)