Zrele banane so eden najbolj popularnih sadežev, dostopne vso  sezono. Ta zdrav sadež vsebuje vitamine A, B, C in E in minerale, kot so: kalij, cink, železo in magnezij. Dodajte jo v Vašo dnevno prehrano in ostanite zdravi. Morda veste, kako uporabiti banano v lepotne namene? Preberite si nadaljevanje besedila.

paket banan

1 – Vzemite polovico zrele banane, jo pretlačite in nanesite na Vaš obraz in vrat.  Na obrazu jo obržite 20—25 minut. Izperite z mlačno vodo.  Banana je naravni vlažilec za suho kožo. Če imate zelo suho ali kožo brez leska, lahko dodate med. Pomaga tudi pri odstranjevanju temnih pigmentacij.

2 – Pretlačite zrelo banano, dodajte dve čajni žlički limoninega soka, dobro zmešajte in nanesite na Vaš obraz in vrat. Pustite učinkovati 20 minut. Izperite s toplo vodo. Dobili boste sijočo kožo.  Ta obrazna maska prav tako pomaga zmanjševati madeže in nepravilnosti.

3 – Pretlačeni zreli banani dodajte sladkor, nanesite na obraz in vmasirajte mešanico v krožnih gibih. Je naravni piling. Banana deluje kot vlažilec, sladkor pa pomaga odstraniti mrtve celice.

4 – Pretlačite avokado in banano, nanesite na vašo kožo in pustite učinkovati 20 minut. Nato izperite. Ta kombinacija deluje kot anti-aging krema. Poizkusite in recite Nasvidenje! Problemom s staranjem.

5 – Recite Nasvidenje! tudi oteklim očem. Pretlačite polovico banane in jo nanesite na predel okoli Vaših oči. Usedite se in pustite delovati 10—15 minut, izperite z mrzlo vodo. Oteklost bo izginila nemudoma.

Nadaljnje branje:

Piling Za Telo Iz Mleka In Rjavega Sladkorja

Učvrščevalna Maska Za Obraz Iz Grozdja

Maska Za Obraz Iz Banane In Jagod

Piling Za Obraz Iz Banane In Riža