SESTAVINE ZA 12 KOŠČKOV:
250 g nektarin, 250 g marelic, 200 g moke, 50 g kakava v prahu (ne instantnega!), 1/2 vrečke pecilnega praška, 4 jajca, 200 g zmehčanega masla ali margarine, 300 g sladkorja v prahu, 1 beljak.

 

Nektarine in marelice operemo, razpolovimo in razkoščičimo. Polovice zložimo na papirnato brisačo, da se odcedijo. Moko zmešamo s kakavom v prahu in pecilnim praškom. Jajca ubijemo in pri treh beljake ločimo od rumenjakov.V skledo damo zmehčano maslo ali margarino, dodamo 200 g sladkorja v prahu in z metlico za sneg penasto umešamo. Potem postopoma umešamo v maso še tri rumenjake in 1 celo jajce. Ko smo dodali že polovico jajc, po žlicah primešamo masi tudi polovico moke s kakavom. Nazadnje primešamo še drugo polovico moke in kakava.

Nastalo testeno zmes za prst na debelo namažemo na pekač s plitvim robom, ki smo ga obložili s papirjem za peko. (Če pekač prej navlažimo z vodo in šele potem položimo nanj papir, se papir med nanašanjem testa nanj ne bo premikal.) Na testo enakomerno razdelimo odcejeno sadje, in sicer s prerezano stranjo navzgor. Pekač potisnemo v pečico, ki smo jo segreli na 190 ºC, in pecivo pečemo 20 do 30 minut.

Medtem 4 beljake in 50 g sladkorja v prahu stepemo v čvrst sneg. Preostalih 50 g sladkorja snegu rahlo primešamo. Sneg naložimo v dresirno vrečko z zvezdastim dulcem. Na pečeno pecivo nabrizgamo sneg v obliki mreže in pekač potisnemo nazaj v vročo pečico. Prepekamo samo še tako dolgo, da sneg nekoliko porjavi. Pecivo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Razrežemo šele hladno z mokrim nožem.