Vsaka lepota – naj bo notranja ali zunanja – ne pride kar tako; zanjo se je potrebno truditi. Že v prejšnjem članku (glej članek Nega rok pozimi) sem govorila o najbolj pomembni stvari, ki nam pomaga ohranjati lepoto – negi. Poraja se vprašanje: kaj je poleg nege še potrebno narediti, da bi vaše roke izgledale lepe?

 
kako do lepih rok

 

• Pazite na zdravje!

Zdrava prehrana in gibanje... Oh, ja. To smo slišali že najmanj neštetokrat, zavedamo se, da je oboje še kako pomembno, a ko pride do realizacije...Hja, potem pa se zatakne. Kljub vsemu poskrbite, da boste imeli pet manjših obrokov dnevno. Če v službi ali šoli nimate časa, da bi skočili na malico, jo prinesite seboj. Že jabolko (ali drugo sadje) bo zadostovalo!
Gibanju poskusite nameniti vsaj pol ure dnevno. Koristno je, če izvajate še vaje za moč, ki bodo poskrbele, da bo vaša koža napeta.
Torej: zdrava prehrana + gibanje = zdravo telo in poslednično tudi lepša koža.


• Urejenost?

So vaši nohti veliki, majhni, razcepljeni ali rumeno obarvani? Vse estetske zagate lahko reši primerna kozmetičarka, seveda pa lahko marsikaj postorite sami. Izberite lak v živi barvi, da poudari vašo obliko nohtov! Če so nohti zelo razcepljeni, jih nekaj časa barvajte le z prozornim lahko, ki vsebuje vitamine.
Za preprost naravni videz naredite francosko manikuro ali pa nohte pobarvajte v kožnem odtenku. Oboje pristaja vsem oblikam nohtov.
Nasvet: nohtov nikoli ne strizite s ščipalcem – raje vzemite pilico in z nežnim piljenjem v isto smer nohte oblikuje ter skrajšajte na želeno dolžino.


• Modni dodatki? JA, ŠEEEE!

Da bi vaše roke izgledale še lepše, si lahko nadanete nakit. Razni prstani v zlati ali srebrni barvi brez kamenčkov ali biserčkov bodo pristajali vsaki dlani – še več: lahko jih boste dodali mnogim stylingom!

Če vam prstani in zapestnice ne »ležijo« najbolje, izberite ročno uro! Šik – z majcenim paskom v zlati ali srebrni barvi, retro – ogromno uro v rjavi barvi ali preprosto športno. Merilka časa bo popestrila vaš videz, pa tudi izgovorov za zamujanje ne bo več!