Kako ostati varna tudi na soncu!

 
sonce
 

Laž številka 1: Sončna krema je vse, kar potrebuješ za varno izpostavljanje soncu.
Sončna krema je le ena izmed pripomočkov, ki ti pomagajo ostati varna na soncu. Kljub temu, da se namažeš s kremo, obstaja še vedno 50 % možnosti, da te opeče. Zato je treba v času med 11.00 in 16.00 uro nujno poiskati senco, saj je sonce takrat najmočnejše. Zaščititi se moraš tudi s pokrivali, sončnimi očali in lahkimi oblačili. Vsako leto si preglej telo in sumljiva znamenja pokaži zdravniku.

Laž številka 2: SPF meri stopnjo zaščite pred UVA in UVB žarki. 
SPF (sun protection factor) oziroma po naše ZF (zaščitni faktor) meri zgolj stopnjo zaščite pred UVB žarki. Le šestnajst aktivnih sestavin, ki so ponavadi tudi vključene v sončne kreme, pa se bori proti UVA žarkom, in sicer avobenzone, octocrylene, titanium dioksid in cink oksid ter pred kratkim raziskan Mexoryl SX. Ko kupuješ kremo, nujno preveri, da je vsaj ena izmed naštetih sestavin vsebovana v njej.

Laž številka 3: Nekatere sončne kreme te varuje skozi cel dan.
Ne glede na to, kako visok je ZF oziroma kaj piše na kremi, jo moraš nanesti na vsaki dve uri. Aktivne sestavine v večini sončnih krem na soncu izgubljajo svojo moč, razen cinkovega oksida, ki pa ni nujno v vsaki kremi.

Laž številka 4: Nekatere sončne kreme so vodoodporne.
Pojem 'vodoodporen' je pri sončnih kremah nepoznan, zato ne misli, da te bo krema varovala med dolgim kopanjem v morju. Obstaja le pojem 'odporen na vodo in potenje', kar pa pomeni, da te krema varuje v vodi oziroma med potenjem 40 minut. Da boš zares varna, ponovno nanesi kremo po vsakem kopanju in športu.

Laž številka 5: Sončna krema nudi popolno zaščito pred sončnimi žarki.
Nobena sončna krema te ne varuje pred soncem 100 %. ZF 15 te varuje pred žarki le 93 %, ZF 30 le 97 % in ZF 50 le 98 %. Kremo nanesi na telo preden greš na plažo, da se ima čas absorbirati v kožo.

Komentarji

Ni komentarjev. Bodi prvi in ​​komentiraj

Brskajte še naprej Kliknite in si oglejte našo ponudbo v celoti! PRIKAŽI VSE IZDELKE
  • PLAČILNE METODE:
  • paypal
  • PredračunPredračun
  • Po prevzemuOb prevzemu z gotovino
  • paypalVarno plačilo
Copyright © 2019 Puranatura d.o.o.Ekološka, organska in naravna kozmetika. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke, če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.