Čiščenje obraza se vam morda zdi enostavno, vendar pa gre za veliko več kot le drgnjenje z milom in vodo. Vaša koža na obrazu je drugačna od kože na telesu, zato jo morate tudi čistiti drugače. Je tudi koža, ki je najbolj opazna, zato morate zanjo dobro skrbeti!


ciscenje obraza

Kako čistiti obraz

Če želimo zdravo in sijočo kože na obrazu, jo moramo obdržati čisto, napeto in navlaženo pred ličenjem ali odhodom v posteljo. Sliši se težko - zato smo tukaj mi, da vam vse skupaj olajšamo.

Preberite naših 5 enostavnih korakov za čiščenje obraza

Korak 1: Za čiščenje obraza uporabite mlačno vodo in čistilno kremno mleko.  Mlačna voda pomaga odstraniti umazanijo iz vaše kože. Izogibajte se vroče vode, saj lahko ta preveč izsuši kožo. Čistilna kremna mleko je bolj vlažilno. Če uporabljate veliko ličil, boste morda raje uporabili gel in/ali odstranjevalec ličil. Po umivanju se s čisto brisačo nežno obrišite do suhega. Ne drgnite, saj bi s tem lahko raztegnili kožo, kar vodi gub.

Korak 2: Vzemite vato ali bombažno blazinico, jo pomočite v tonik in s krožnimi gibi očistite vaš obraz. Izogibajte se predelu okoli oči. Med brisanjem vašega obraza se osredotočite na bolj mastne predele (čelo, nos, brada). Enkrat namočena vata bo dovolj za cel obraz.

Naraven lepotni nasvet: Veliko dermatologov priporoča izogibanje tonikov, baziranih na alkoholu, saj deluje preveč izsuševalno, tudi pri mastni koži.

Korak 3: Serum  deluje kot zeleni sok za vašo kožo. Obstaja veliko serumov višjega razreda, vendar pa ne rabite zapraviti celega premožanja zanje – L'Oreal ima zelo dobro linijo serumov, ki jih lahko dobite v vaši lokalni drogeriji. Za cel obraz uporabite čisto malo. Serum lahko uporabite tudi za zdravljenje nekaterih posebnih problemov, ki jih ima vaša koža – proti staranju, vlaženje, rdečica itd.

Korak 4: Če želite lahko zmešate vaš serum z vlažilcem. To vam bo prihranilo en korak. Za noč uporabite močan vlažilec, za čez dan pa uporabite takega s SPF, ki bo nadomestil sončno kremo.

Korak 5: Zadnji korak – ne pozabite na predel pod očmi. Je najtanjši del vaše kože, ki je najbolj potreben vlage. Krema za okoli oči morate vtirati zelo nežno ali pa enostavno nanesete kapljico le te– približno 1,5 cm pod obrvmi. Če želite po tem nanesti ličila, počakajte nekaj minut, da se krema vpije.