Spoznajte dejstvo, da je vaše telo neponovljivo in unikatno. Prav nobeno telo na svetu ne moremo ovrednotiti kot normalno in se potem po njem ravnati. Vsak človek in njegovo telo sta zgodba zase. Zato čim prej vzljubite svojo obliko postave, tako tudi ostali ne bodo opazili kakšne majhne pomanjkljivosti. , ki nas delajo zanimive in nekaj posebnega.Pomanjkljivosti pa so tiste, ki nas delajo zanimive in nekaj posebnega. Delajo nas lepe.

samozavest

Dajte vse od sebe. Ukvarjajte se s športom, zdravo se prehranjujte, vzemite si čas in poskrbite za svoje telo in ga razvajajte z kremami. Naličite se in oblecite nekaj v čemer se boste počutili lepi. Počutili boste se veliko bolje, če boste vedeli, da na zunaj kažete podobo za katero naredite veliko.

Izboljšajte sojo držo. Glava pokonci, ramena navzgor in prsi navzven. Takšna drža vas bo povišala za nekaj centimetrov in vam dala nekaj plus točk na vašo samozavest.

Ne razmišljajte ves čas, da bo bolje če vsakodnevno preživite veliko časa v telovadnicah in ne jeste ničesar. Nič bolje ne bo samo slabše in na takšen način ne boste nikoli sprejeli vašega telesa takšnega kot je. Ko boste sprejeli sami sebe, bo prišel rezultat tudi od redne vadbe in pravilne prehrane.

Premislite kaj je tisto kar vas tako moti in kar vas ločuje od ostalih ljudi? Imate prevelika stopala, premajhen nos, morda so vaši boki malce širši in vaša prsi manjša? Potegnite iz tega najbolje in si dopovejte, da to ni razlika katere bi se morali sramovati, ampak razlika, ki vas dela unikatne in tako posebne.

Vašemu telesu privoščite kdaj tudi kakšno masažo ali sprostitveno terapijo. Koristilo bo tako vam, kot tudi vašemu telesu.

Privoščite si dovolj spanca. Telo lahko normalno funkcionira le takrat, ko dobi dovolj energije, to pa dobimo tudi iz spanca. Seveda iz spanca v nočnih urah. Takrat se telo regenerira in izvaja procese, ki jih ob gibanju ni zmožno.

Gibajte se. Šport vam bo dal energijo in občutek, da ste naredili zase nekaj dobrega.

Prenehajte se primerjati z ostalimi. Pomislite na to, koliko lepega je na vašem telesu in koliko dobrega vaše telo za vas stori vsak sleherni dan. Zapomnite si da ste lepe prav takšni
kot ste.

Prenehajte si domišljati stvari. Morda le vi vidite te pomanjkljivosti. Vprašajte se, če ste morda kakšno podobno pomanjkljivost vi opazili na ljudeh, ki so vam blizu? Veliko možnosti je, da boste odgovorili z ne, saj nas drugi nimajo možnosti videti tako od blizu kot imamo sami sebe. Če pa so, jim naše pomanjkljivosti ne predstavljajo odpora ampak nas imajo radi prav takšne kot smo.