Menstruacijo pogosto spremlja tudi bolečina. Najpogostejše ženske težave so napetost pred menstruacijo, boleča menstruacija in čezmerna krvavitev. Te težave so precej pogoste, prav zato poznamo toliko načinov, kako jih ublažiti.

menstrualne težave


Uživanje papaje in manga pomaga pri močnih krvavitvah, poparek svežega ingverja je rešitev za bolečo menstruacijo. Diuretična zelišča lahko preprečijo zastajanje vode in občutek napihnjenosti med menstruacijo. Pijte poparek enega od naslednjih zelišč: gozdni koren, peteršilj, regrat ali preslica. Ta zelišča so namreč naravni diuretiki. Boleče menstrualne krče lahko ublažite tudi s pitjem kamiličnega ali rmanovega čaja. Če vsako menstruacijo spremljajo močni krči, začnite enega od teh čajev piti že dva dni pred pričakovano menstruacijo.

Da pa bi preprečili simptome Predmenstrualnega sindroma (PMS) pa uživajte olje svetlina ali črni ribez. Izogibajte se izdelkom iz bele moke, sladkorju, slaščicam, tortam, pecivu, sladkarijam, mastni in konzervirani hrani, ne jejte preveč začinjene hrane. Predvsem pa ne pijte močnega čaja in kave.