Poznamo vlažilne, hranilne in čistilne maske za različne tipe kože. Maske si lahko pripravimo doma, ali pa že kupljene kupimo v trgovini, v lončkih, tubicah ali v vrečkah za enkratno uporabo. Predvsem pri kupljenih maskah pozorno preberite navodila in upoštevajte še naša, spodaj napisana, pravila uporabe.

maske za obraz


- Kožo najprej dobro očistite vseh sledi ličil in umazanije.

- Vsaka maska, ne glede na to ali je čistilna ali hranilna, bo delovala še bolj učinkovito, če si boste pred nanosom naredili deset-minutno parno kopel za obraz. Sklonite se nad skledo s toplo vodo in si pokrijte glavo, ali pa si na obraz položite toplo krpo. Pore se bodo tako odprle, maska pa bo nato delovala bolj globinsko.

- Vedno se izognite predelu okoli oči in ust. Tam je koža še posebno občutljiva in predvsem čistilne maske lahko ta del kože precej razdražijo.

- Glinene in druge maske, ki se na obrazu posušijo, morate odstranjevati zelo nežno in previdno. Nekajkrat si obraz samo splaknite s toplo vodo, da se maska zmehča, šele nato jo odstranite z vatnimi blazinicami ali krpo.

- Pred uporabo preverite navodila proizvajalca in upoštevajte čas, ki je naveden. Maska dlje ne sme biti na obrazu, saj lahko draži kožo.

- Maske lahko uporabljate enkrat do dvakrat na teden, nikakor ne smete pretiravati.