Koliko nedelj smo se doma pred televizorjem spraševali, kam bi šli, kaj si lahko v Sloveniji ogledamo, da bo zanimivo tako za otroke kot za starše in prijatelje, če jih vzamemo s seboj. Dostikrat nimamo idej za enodnevni izlet, zato vam jih ponujamo mi nekaj. Odločite se po svojem okusu, za nobenega od teh izletov ne potrebujete seči globoko v vašo denarnico, v nobenem primeru pa vam ne bo žal dneva, preživetega z vašo družino.bohinj

Bohinj
ogledate si lahko Bohinjsko jezero, ki je največje stalno jezero v Sloveniji, cerkev sv. Janeza Krstnika, Planšarski muzej, slap Savica, slap Govic, ki se pojavi po obilnejših deževjih, cerkev sv. Duha s tipično alpsko baročno arhitekturo, korita Mostnice s tremi Mostniškimo slapovi.

ptuj z okolico

Ptuj z okolico
ogledate si lahko Ptujski grad, Ptujsko goro, Ptujsko jezero (največje akumulacijsko jezero), Minoritski samostan, dvorec Dornava, Dravski stolp, cerkev sv. Jurija, Dominikanski samostan, Mestni stolp z rimskimi ostanki (Orfejev spomenik), krajinski park Šturmovci, za zaključek izleta pa je lahko še kopanje v Termah Ptuj

Podčetrtek z okolico
eden najlepših turističnih krajev v Sloveniji vam ponuja na ogled grad Podčetrtek, samostan Olimje s čokoladnim butikom, najstarejšo lekarno v Evropi Olimje, Terme Olimia zdravilišče in vodni park, Olimsko cerkev in cerkev Marije na Pesku.

Kranjska gora
čudovita narava v okolici Kranjske gore vam ponuja možnost številnih sprehodov in drugih športnih aktivnosti. Ne pozabite si ogledati slapov Male Pišnice, slapov Suhe Pišnice, Martuljkove slapove, Rusko kapelico na Vršiču in etnografski muzej Liznjekova hiša.

Obrobje Ljubljanskega barja
najpomembnejše lepote na tem območju so Iški vintgar, Podpeško jezero, Pekelski slapovi v Borovnici, Mali plac, Plečnikova cerkev sv. Mihaela v Črni vasi, griča sv. Ana in sv. Jožef.

To je bilo prvih nekaj nasvetov za potovanja v domačem okolju, nadaljevanje pa še sledi.