SESTAVINE ZA 2 OSEBI:

100 g šampinjonov, 1 čebula, 200 g govedine od stegna, 30 g rastlinske masti, 100 g paradižnika, 100 g koruznih zrn iz pločevinke, 1/2 šopka peteršilja, 1 do 2 žlici gostila za omake, sol, malo sveže zmletega popra in 2 žlici kisle smetane.

golaz

Šampinjone očistimo, splaknemo, do suhega popivnamo in razrežemo na četrtine. Čebulo olupimo in sesekljamo. Meso splaknemo, do suhega popivnamo in narežemo na manjše kocke. V kozici segrejemo rastlinsko mast in na njej 4 minute pražimo gobe. S penovko jih poberemo iz kozice. V kozico stresemo čebulo in jo pražimo, dokler ne postekleni. Dodamo meso in ga po vseh straneh močno opražimo. Prilijemo 250 ml vode, krepko podgrnemo po dnu, kozico pokrijemo in meso na zmerni vročini dušimo 45 minut. Medtem zavremo malo vode, paradižnike za 30 sekund potopimo v krop, prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Razrežemo jih na četrtine in odstranimo semena. Četrtine razrežemo na majhne kocke. Koruzna zrna oplaknemo in temeljito odcedimo. Peteršilj splaknemo pod mrzlo vodo in do suhega popivnamo. Listke posmukamo s stebelc in sesekljamo. Ko se je meso dušimo 45 minut, primešamo gostilo za omako, sol in poper. Prevremo in dodamo koruzo, paradižnik in šampinjone. Pogrejemo, primešamo peteršilj in kislo smetano ter ponudimo. - Prilogo izberemo po okusu našega "kavboja". Primerno je skoraj vse, od krompirja (pire, v kosih, njoki), prek testenin do riža.