Kavna maska za obraz je klasična metoda za vbrizgavanje življenja v dolgočasno in utrujeno kožo. Poleg tega, da vas bo maska spomnila na vašo jutranjo skodelico kave, je tudi odlična maska za vse vrste kože – z nekaj dodatki, odvisno od potreb vaše kože. Pred približno 10 leti so kozmetična podjetja začela uporabljati kofein v produktih za obraz zaradi njegovega neverjetnega napenjalnega učinka. Maska bo poleg posvetlitve vaše polti tudi napela vašo kožo, s tem pa pokazala vaš mlajši jaz.

Kavna maska za obraz

Obstaja veliko različic kavne maske za obraz, vendar pa imam to najraje, saj je enostavna, hitra in učinkovita. Dodal bom možnosti za zamenjavo sestavin za različne vrste kože.

Kaj boste potrebovali:

½ skodelice zmletih organskih kavnih zrn

½ organskega, nesladkanega kakava v prahu

1 skodelica nesladkanega, neposnetega mleka (če ne jeste mleka, uporabite nesladkano mandljevo mleko)

1 žlica limoninega soka (za suho kožo uporabite olivno ali mandljevo olje)

1 žlica medu (za posebej mastno ali k aknam nagnjeno kožo uporabite raje limonin sok)

Koristne lastnostni sestavin:

Kavna zrna – zmanjšuje vnetja in rdečico ter videz podočnjakov. Odstranjuje mrtve celice in »zbudi« utrujeno kožo.
Kakav v prahu – odličen vir antioksidantov; popravlja škodo, nastalo zaradi okoljskih onesnaževalcev in prostih radikalov. Vsebuje veliko žvepla (odlično v boju proti aknam).
Mleko – Pravijo, da se je Kleopatra kopala v mleku za zdrav sijaj njene kože. Mlečna kislina odstranjuje mrtve kožne celice, naravni encimi pa pomagajo pri glajenju kože. Amino kisline obdržijo kožo navlaženo.   
Limonin sok – deluje kot odstranjevalec mrtvih celic. Vsebuje naraven vitamin C, ki posvetli, napne in polepša. Odličen za uravnavanje proizvodnje loja.
Med – naravni važilec, ki zadrži vlago.

 

Navodila:

V skledi zmešajte fino zmleta kavna zrna s kakavom v prahu. Dodajte mleko in mešajte dokler ne dobite paste. Za gostejšo maso uporabite manj mleka. Dodajte limonin sok in med. Nanesite na kožo in pustite, da se posuši (do 20 minut). Sperite in shranite preostalo v hladilnik, kjer lahko ostane do 3 dni.

*Za dodatno odstranjevanje mrtvih celic, nanesite s krožnimi gibi za hiter piling (1-2 minuti), nato pustite da se posuši.*

*Za podočnjake zmešajte fino zmleta kavna zrna z dovolj mleka ali olivnega olja, da dobite pasto, katero nanesete na predel okoli oči enkrat na dan. Pustite da se posuši, nato sperite. Kofein bo pospešil zdravo prekrvavitev in zmanjšal vnetja, ki se kažejo v obliki podočnjakov.