Količine za 5 oseb
75 dag teletine(prsi), 1,25 l vode ali kostne juhe, 15 dag jušne zelenjave, 4 dag olja, 4 dag moke, 8 dag čebule, 2 stroka česna, tolčeni poper, sol, lovorov list, majaron, timijan, limonin sok, belo vino ali zeliščni kis za okisanje

Teletino s kostmi vred narežemo oziroma razsekamo na kose, jih damo v lonec in zalijemo z vodo ali kostno juho. Dodamo na kolebarje ali rezine narezano jušno zelenjavo. Vre naj počasi kot mesna juha. Na olju prepražimo moko, ko svetlo porjavi, ji dodamo drobno sesekljano čebulo, jo prepražimo in dodamo še strt česen.
Ko zadiši, ga zalijemo z malo mrzle vode, da ga lahko gladko razkuhamo. Zlijemo ga k mesu, obaro nato solimo, popramo, odišavimo z lovorjevem listom, majaronom in timijanom. Vse dišavnice lahko sesekljamo kot golaževe začimbe ali dodamo cele in jih pred serviranjem poberemo iz obare. Obara naj vre četrt ure, da se moka prekuha in meso zmehča. Nazadnje ko okisamo z limonin sokom, belim vinom ali zeliščnim kisom.