Potrebujemo:za testo: 10 dag masla, 20 dag moke, 1 jajce, 2 žlici belega vina; za nadev: 1kg mešanih gob, 2 čebuli, 1 strok ali 2 česna, 1 lonček kisle smetane, 4 jajca, veliko svežega sesekljanega peteršilja, timijan, sol, poper.

 

1. Testo zamesimo na hitro. Zavijemo ga s prilegajočo se folijo in damo na hladno vsaj za 1 uro.
2. Gobe operemo in narežemo na manjše dele; šampinjone na četrtinke, bukovega ostrigarja, sivke, jurčke in podobno na ne pretanke rezine.
3. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, stresemo v ponev z malo maščobe in pustimo, da oveni. Dodamo gobice in pražimo.
4. Smetano in začimbe dodamo, ko izpari tekočina.
5. Jajca dodamo, ko se zmes ohladi.
6. Testo oblikujemo po modelu. Napol ga spečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj.
7. Ko testo postaja zlatorumeno, ga vzamemo iz pečice in obložimo z nadevom. 
8. Pečemo še 20 minut, da zakrknejo jajca.
9. Izdatno potresemo s sesekljanim peteršiljem in postrežemo vroče.