Še vedno premlevate kaj še vprašati in kako se obrniti, da boste delodajalca prepričali v to, da ste pravi zanj.

razgovor za sluzbo

Samozavest naj bo vaš ključ do uspeha, oziroma ključ do vašega novega delovnega mesta.

ZAPUSTITE RAZGOVOR Z REALNO SLIKO

Predstavite se v najlepši luči kar jo premorete. Ne bodite skromni in pokažite svojo samozavest. Vseeno pa ne pretiravajte.

Zapomnite si, da ima vse svoje meje.

Pokažite predvsem soje vrednote, ki bodo koristile delovnemu mestu, ki ga želite.

Povsem nesmiselno bi bilo razlagati kako obvladate računalnik in vse možne programe, na razgovoru za delo v vrtnariji in seveda obratno. Precenite katere so tiste lastnosti, ki bi vam prišle prav na tem delovnem mestu, hkrati pa bi v očeh delodajalca vam prinesle nekaj dodatnih in morda celo odločujočih točk.

Nikakor pa ne bodite vsiljivi. Bodite mirni, nasmejani in odločni. Izžarevajte samozavest in prepričanje vase in svoje sposobnosti vse do zadnje sekunde razgovora.

Ne pozabite na stisk roke, ki naj ne bo preveč močan in ne preveč krhek. Pogled v oči ob stisku roke je nujno zlo.

Vse takšne malenkosti lahko pokvarijo predstavo o vas v trenutku. Morda so takšne stvari včasih celo bolj odločujoče kot vaše znanje in izkušnje.

POVPRAŠAJTE, ČE LAHKO ŠE KARKOLI STORITE

Povprašajte, če morda še kaj potrebujejo, za dokaz da ste vi pravi človek za to delovno mesto? V mislih imejte kakšen podroben opis vaših izkušenj, morda priporočila iz morebitnih prejšnjih zaposlitev.

Morda se ponudite, da pridete kakšen dan na svoje stroške pokazat kaj in koliko znate. Vendar ta predlog naj bo zgolj predlog in nikakor naj ne zveni kot vsiljevanje samega sebe. Zavedajte se, da nikakor ne smete zveneti obupati, vsaj pri večini delodajalcev to ne bo zaleglo.

Vprašanja o plači prestavite za kasnejše debate, ali pa počakajte da to omenijo sami. Vprašanje o dohodkih, je lahko najhujša napaka za zaključek razgovora.

Ne zamudite drugega dela, kjer bomo predstavili še tri odločujoče točke kako končati razgovor.