1. mineralne snovi
2. kisik
3. alge  

To so snovi, ki jih lahko najdemo tudi v kremah za obraz. Pomagajo nam v boju proti zunanjim vplivom in pri regeneraciji, koža pa postane sijoča, čvrsta in bolj mladostna.

 koza potrebuje

 

Zemlja, zrak in voda so trije od štirih elementov, ki so nujno potrebni za življenje. Elementi, ki so zahvaljujoč moderni kozmetični industriji postali pomembne sestavine za nego obraza.
• Iz zemlje prihajajo mineralne snovi: kalcij, železo, magnezij, natrij in kalij, ki so v velikih ali v majhnih količinah prisotni tudi v človeškem telesu. Mineralne snovi so zelo pomembne, saj lahko z njihovo pomočjo celice razvijejo vse svoje vitalne funkcije.
• V zraku se nahaja kisik, plin, ki ga potrebujejo vsa živa bitja za dihanje, pomemben pa je tudi za vitalnost človeškega telesa in vseh celic.
• Iz vode pa prihajajo alge, ki so ene izmed prvih živečih oblik, ki so jih našli na zemlji, in ki so zahvaljujoč fotosintezi spremenile zemeljsko atmosfero, da je primerna za življenje.

1. MINERALNE SNOVI

So osnovne sestavine našega telesa, nujno potrebne za delovanje najpomembnejših vitalnih funkcij celic. Če nam mineralnih snovi primanjkuje, kar se po navadi zgodi zaradi slabe in neuravnotežene prehrane, se funkcije celic upočasnijo in zato izgubijo energijo in vitalnost.
• Pomanjkanje mineralnih snovi se kaže tudi na koži, saj se začne hitreje starati. Tudi epidermis hitreje izgublja svojo vitalnost, posledica tega pa je, da postane bolj ohlapen in izgubi sijaj. Celična ‘utrujenost’ v epidermisu se kaže tudi v zmanjšani proizvodnji kolagena. 
• Da bi zadovoljili potrebe kože in bi bila ta dlje časa videti mlada in vitalna, je priporočljivo, da izboljšamo prehranjevalne navade in uporabljamo kozmetične izdelke, ki so bogati z mineralnimi snovmi. 
• Kreme z mineralnimi snovmi imajo pozitiven učinek na povečanje energije v celicah. Zaradi dodatkov, ki se nahajajo v kremah, ta bolje prodre v kožo in spodbudi celice, da kar najbolje razvijejo svoje funkcije. Vse to pa se pokaže z lepšo kožo.
• Koža se laže bori proti zunanjim vplivom, saj se obrambni mehanizem izboljša, pravilno je navlažena, hitreje se regenerira in proizvaja nov kolagen in elastin, ključna elementa za mlajši videz. Če redno uporabljamo kremo z mineralnimi solmi, bo čez čas postala koža bolj kompaktna, tonična, čvrsta in bogatejša z vitalno energijo.


2. KISIK
Kisik je najpomembnejši element za preživetje vseh celic. Ker kožo sestavljajo celice, je kisik nepogrešljiv za njihovo delovanje, torej za njihovo vitalnost in mladost. Je najboljši antiseptik in naravno zdravilo. Če je v epidermisu dovolj kisika, postane živa, aktivna, se hitro regenerira in hitreje obnovi po morebitnih poškodbah.
• Poleg tega, da je kisik nujno potreben za zagotavljanje energije v koži, pa z njegovo pomočjo celice proizvajajo kolagen in elastin, snovi, zaradi katerih je koža kompaktna in elastična. Skrbi tudi za to, da se kar najbolje razporedi melanin, ki daje koži zdravo barvo.
• Ko zaradi upočasnjene površinske mikrocirkulacije v kožne celice pride manj kisika, se upočasni obnavljanje celic, celice teže odstranjujejo umazanijo in nevtralizirajo odvečne proste radikale, zmanjša se proizvodnja kolagena in elastina in sposobnost distribucije melanina.
• Znaki, ki kažejo, da koža potrebuje več kisika, je nejasen in moten pogled, koža lahko postane bolj suha, ni več tonična, elastična in kompaktna. Vse to pa povzroči prve gube ali poglobi že obstoječe.
• Kreme, ki temeljijo na kisiku, lahko označimo kot ‘aktivne’, saj kisik, ki se razširi po koži, izboljša mikrocirkulacijo in izboljšuje sposobnost, da se bori proti odvečnim prostim radikalom: koža ‘zadiha’, postane bolj kompaktna in sijoča.
• Zaradi antiseptičnega delovanja pa zaustavlja pojavljanje madežev in kopičenje nečistoč.

3. ALGE
Alge predstavljajo pomemben element morske flore. Alge, ki se jih uporablja v kozmetični industrij, se pridobiva skozi proces vzgajanja v posebnih kisikovih bazenih.
• Te mikroalge se razvijajo in množijo, dokler jih ne nastane na vsakem milimetru 3,5 milijarde. Na tej stopnji njihovega razvoja se jih odstrani iz bazena in vmeša v kreme. Najpomembnejša lastnost mikroalg je velika vsebnost (več kot 50 odstotkov) aminokislin, ki jih nanesemo na kožo. 
• Aminokisline pomagajo koži, da lahko proizvede proteine, ki so zanjo zelo pomembni: kolagen, kreatin in elastin, poleg tega pa tudi skrbijo za pravilno navlaženost kože.