V ponudbi Puranature najdemo številne kvalitetne izdelke francoske znamke Marilou Bio. Vedno je dobro spoznati poleg distributerja tudi samega proizvajalca nekega izdelka in se tako prepričati, da resnično kupujemo točno to, kar želimo kupiti – torej naravno kozmetiko, ki ustreza našim načelom, pričakovanjem in prepričanjem. Na njihovi uradni spletni strani lahko najdemo informacije v francoščini, angleščini in švedščini.


naravna kozmetika marilou bio

Glavne informacije v domačem jeziku pa si lahko preberete v naslednjem sestavku.

 1.) Kdo so Marilou Bio?

Marilou Bio je nova znamka organske kozmetike pod okriljem AB Cosmetic – podjetja, ki na trgu obstaja preteklih 6 let, njegovi ustvarjalci pa imajo na področju kozmetike že več kot 15 let izkušenj.

 

2.) Zakaj so cene njihove kozmetike tako nizke v primerjavi z drugimi ponudniki naravne kozmetike?

Kot svoj cilj navajajo željo, da bi bili njihovi izdelki široko dostopni in zaželjeni pri čim večjem številu uporabnikov kozmetike. Zato so izdelke zasnovali na preprostih, a učinkovitih formulah, embalažo so oblikovali uporabno in brez nepotrebnih okraskov in dodatkov in na splošno celotno produkcijo oblikovali varčno in okolju prijazno.

In medtem, ko druga podjetja investirajo 60-80% svojega proračuna zgolj v marketing in oglaševanje, Marilou Bio temu posveča le majhen odstotek sredstev.

 

3.) Ali je kvaliteta izdelkov dobra?

V podjetju Marilou Bio so prepričani v visoko kakovost svojih izdelkov. Uporabljajo osnovne surovine, pridobljene iz najkvalitetnejših virov trenutno na trgu. Svoje izdelke proizvajajo v sodelovanju z različnimi francoskimi proizvajalci, ki popolnoma ustrezajo ISO 9001 standardu in sledijo GMP (dobri proizvodni praksi). Vsi izdelki ustrezajo standardom Evropske Farmakopeje in imajo ECOCERT in COSMEBIO certifikat.

V svojih izdelkih uporabljajo le naravne aromatične sestavine in eterična olja, ki imajo tudi aromaterapevtski učinek na uporabnika.

 

4.) Kje prodajajo svoje izdelke?

Izdelki Marilou Bio se prodajajo v trgovinah z organsko kozmetiko. Poskušajo se izogibati masovni distribuciji, trenutno pa so na voljo na trgih več kot 15 držav po vsem svetu.

 

5.) Kaj je cilj Marilou Bio?

Cilj je ponuditi visoko kvalitetno naravno in organsko kozmetiko čim širšemu krogu potrošnikov, predvsem tistih, ki naravne kozmetike ne uporabljajo zaradi njene navadno zelo visoke cene. Razliko v proračunu nadomestijo z uporabo učinkovitih, a preprostih formulacij in ovojnine brez nepotrebne navlake – tako, kot je preprosta in učinkovita tudi narava sama.

 naravni paket kozmetike

Bistvo se skriva v preprostosti. (Vir. MarilouBio.com)

Na svoji spletni strani (http://www.mariloubio.com) pa poleg predstavitve svoje dejavnosti velik pomen dajejo tudi izobraževanju kupcev, ki se odločajo za naravno kozmetiko, vendar niso še dobro seznanjeni z nekaterimi dejstvi in pojmi.

 

Kaj torej sploh je »organski kozmetični proizvod«?

Organski ali Ekološki kozmetični proizvod je tisti, ki je označen tako s certifikatom Cosmebio in ECOCERT, ki je neodvisna organizacija za certifikacijo ekološke kozmetike.

Osnovni pogoji za pridobitev ECOCERT standarda so naslednji:

Za zagotovitev okolju prizajnih kozmetičnega produkta, Ecocert standard zahteva:

1. Uporabo surovin, pridobljenih iz obnovljivih virov, z uporabo okolju prijaznih principov.

2.Ecocert torej posredno zahteva:

- Odsotnost GMO (densko spremenjenih organizmov), parabenov, fenoksietanola, nanodelcev, silikona, PEG, sintetičnih dišav in barvil, surovin živalskega izvora (z izjemo naravno izločanih/pridobljenih, kot je mleko, med itd.).

1. Biorazgradljivost in možnost reciklacije ovojnine.

2. Vsaj 95% vseh vsebovanih sestavin mora biti naravnih ali naravnega izvora.

 

- Oznaka »organsko«:

Vsaj 95% vsebovanih rastlinskih surovin mora biti pridobljenih z organsko pridelavo; vsaj 10% vseh sestavin mora biti pridobljenih z organskim načinom pridobivanja.

- Oznaka »naravno«:

Vsaj 50% rastlinskih aktivnih surovin v izdelku mora biti pridobljenih z organsko pridelavo; vsaj 5% vseh sestavin mora biti pridobljenih z organsko pridelavo.

 ecocert certifikat

Ecocert. (vir. MarilouBio.com)

 

Poznavanje sestavin

Poseben razdelek pa je namenjen tudi opisu posameznih sestavin, ki se v njihovih izdelkih najpogosteje pojavljajo, ter njihovi vlogi v njih.

Nekatere med njimi vestno sproti predstavljamo tudi v naših predstavitvah izdelkov in blog objavah, vkolikor pa vam jezik ni tuj, pa si lahko več o njih preberete tudi na spodnjem linku.

 sestavine v naravni kozmetiki

( http://www.mariloubio.com/uk/ingredients.html )

 

Dobro je vedeti čim več o tem, kaj nanašamo na kožo.

Z ljubeznijo do nje,

Puranatura.