SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
1 približno 45 dag težko gosje bedro, lahko tudi zamrznjeno, 3/4 l čiste kurje juhe iz koncentrata, 1 šop jušne zelenjave, 8 dag kuhane rdeče leče, sol, sveže zmlet poper in 1/2 šopka zelenega peteršilja.

 

Gosje bedro položimo v lonec, zalijemo z juho in zavremo. Vročino znižamo, lonec pokrijemo in juho počasi kuhamo 1 uro in 15 minut. Medtem jušno zelenjavo očistimo, operemo in narežemo na koščke. Ko je bedro kuhano, ga vzamemo iz juhe, vanjo pa stresemo jušno zelenjavo. Kuhamo še 15 minut. Gosje meso oberemo od kosti, mu odstranimo kožo in ga narežemo na koščke. Stresemo jih nazaj v juho, še enkrat zavremo in meso počasi segrevamo 5 minut. Dodamo kuhano lečo in juho posolimo in popopramo. Zelen peteršilj oplaknemo pod mrzlo vodo in dobro otresemo. Listke potrgamo s stebelc in drobno sesekljamo. Z njimi potresemo juho in jo ponudimo.

V tem receptu lahko gosje bedro nadomestimo s spodnjim delom manjšega puranjega bedra.