SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
250 g leče, sol, 4 žlice olja, 3 žličke suhih provansalskih zelišč, 1 žlička sladke rdeče paprike, zveže zmlet poper, 4 cela piščančja bedra, 200 g čebule, 20 g masla ali margarine, 2 žlici paradižnikove mezge, 1/8 l čiste mesne juhe iz koncentrata, 1/8 l rdečega vina in 1/2 šopka peteršilja.

 

Lečo preberemo, operemo in odcedimo. Zavremo malo več kot pol litra kropa, ga posolimo in stresemo vanj lečo. Zavremo, vročino znižamo in lečo kuhamo 30 minut. Potem jo odcedimo.

Medtem olju primešamo provansalska zelišča, papriko, poper in ščep soli. Piščančja bedra oplaknemo pod mrzlo vodo in do suhega popivnamo s papirnatimi brisačkami. Po vseh straneh jih natremo z začinjenim oljem. Čebulo olupimo in po dolgem narežemo na polmesece. Pečico segrejemo na 225 ?C. V kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo maslo ali margarino, položimo bedra in jih opečemo po vseh straneh. Vročino znižamo in bedra pečemo še toliko časa, da priteče brezbarven sok, če zabodemo v meso iglo. Takrat jih vzamemo iz kozice, na maščobo v njej pa stresemo čebulo. Čebulo opražimo, da postekleni. Dodamo paradižnikovo mezgo in odcejeno lečo. Prilijemo juho in vino in temeljito zmešamo, po okusu dosolimo in dopopramo. Na lečo položimo piščančja bedra in kozico postavimo v segreto pečico na drugo poličko od spodaj. Pečemo 25 minut.

Peteršilj oplaknemo pod mrzlo vodo in dodobra otresemo. Listke potrgamo s stebelc in drobno sesekljamo. Pečeno jed potresemo s peteršiljem in takoj ponudimo.