Ženska lepota. Mnogim ta pojem predstavlja popolno naličen obraz, krvavo rdeče ustnice, drugi pa žensko lepoto pojmujejo predvsem kot naraven obraz, brez sledi ličil; resnica pa je nekje vmes. Lepota je najprej naravna, ličila pa so naša pika na i. In ne obratno.

 lep obraz brez licil

Gladka in čista koža

…je temelj naše lepote. Koža lahko pove marsikaj o nas, o naših življenskih navadah, življenskem slogu, je naše ogledalo, ki drugim pove marsikaj o nas. Čista koža je prvi pogoj za povsem naravno lepoto, ki ne bo potrebovala najbolj prekrivne podlage in tako je tudi najboljše slikarsko platno za naše nadaljne umetnije z ličili. Na koži se pravzaprav vidi vse; ali je dehidrirana, izsušena, ji primanjkuje elastičnosti, vlage…priskrbimo ji torej tisto, česar ji manjka.

Urejene obrvi

Obrvi so eden izmed najpoglavitnejših elementov na našem obrazu; naš obraz z njimi dobi izraz, ki je tako od posameznika do posameznika različen in je predvsem odvisen od naravnega loka obrvi ter od načina urejanja. Preveč populjene obrvi so že zdavnaj iz mode, medtem ko se trend tankih in na drugi strani trend debelejših obrvi iz leta v leto izmenjujeta. Zagotovo ne bomo brcnili v temo, če si bomo lok oblikovale čim bolj sledeč naši naravni obliki obrvi. Pravtako bo vzdrževanje lepe oblike lažje, pravtako tudi rezultat ne bo izgledal izumetničen, temveč pristen in sovpadajoč z vsem ostalim na našem obrazu. Pogoj za lepe obrvi je dobra pinceta, za striženje dlačič, ki štrlijo iz loka, pa običajne male škarjice.

Če so naše obrvi po naravi zelo svetle in se na našem obrazu tako rekoč izgubijo, se odločimo za barvo za trepalnice in obrvi, ki bo varno in učinkovito potemnila naše obrvi. Medtem ko za svetljenje dlačic na tem predelu toplo svetujem obisk kozmetičarke, pa za barvanje obrvi v temnejši odtenek ni nujno potreben obisk v salonu; z malo spretnosti si lahko obrvi pobarvamo same doma.

Sočne ustnice

Da bodo ustnice lepe in žametnega videza tudi brez šmink in lipglossov, vsak večer pred spanjem nanje nanesimo vlažilni in hranilni balzam za ustnice. Pravtako se, še posebej v teh hladnejših mesecih, za ta korak odločimo tudi preden nanesemo šminko; balzam bo ustnice zaščitil, šminka pa bo ustnicam podarila prečudovito barvo. Občasno poskrbimo tudi za odstranjevanje odmrlih celic z ustnic in tako ob krtačenju zob istočasno nekajkrat podrgnimo tudi ustnice.

 

Zdravi in sijoči lasje

Dandanes ima veliko žensk (in moških) probleme z lasiščem, še posebej s prhljajem. Poskrbimo, da izberemo šampon, ki našega lasišča ne bo dražil, temveč bo nanj deloval blago in pomirjevalno; če je naše lasišče občutljivo, pravtako neposredno na lasišče ne nanašajmo balzamov in mask, ki jih sicer nanesemo na konice las. Dobra izbira so otroški šamponi, saj so dovolj nežni že za otroke ter drugi šamponi, ki na naše lasišče in lase že preverjeno odlično delujejo.