Lepotni nasveti za uporabo olivnega olja

Olivno olje proizvedejo iz sadeža olive. Pogosto se jo uporablja pri kuhanju, kozmetiki in milih. Ni dobra samo za srce, ampak za vse dele telesa. Olivno olje popravi vaše poškodovane lase, da koži mehkobo in še mnogo več.

Nekaj nasvetov:

Stopala:-Pred spanjem masirajte vaša stopala z olivnim oljem, nato pa jih čez noč pokrijte z nogavico. Zbudili se boste z mehkejšimi stopali.

Kutikli in nohti: Če je vaša obnohtna kožica groba, vaši nohti pa krhki, jih namočite v skodelico olivnega olja za nekaj minut. Dobili boste sijoče in močne nohte.

Ustnice: Če imate suhe ali razpokane ustnice, jih lahko naredite mehke in sijoče s tem, da na njih nanesete nekaj olivnega olja.  

Lasje : Je dobro olje za lase. Masirajte z mlačnim olivnim oljem po vašem lasišču. Pokrijte vaše lase s pokrivalom za prhanje in pustite zanekaj ur. Nato sperite z blagim šamponom. Olivno olje preprečuje prhljaj, popravi poškodovane lase ter tvori svilnate lase

Koža : Olivno olje deluje kot dober vlažilec za suho kožo. Masirajte vaše telo z olivnim oljem pred kopanjem, prhanjem ali spanjem. Po nekaj dneh boste dobili sijočo in mehko kožo.  

Odstranjevalec ličil: Z nekaj kapljicami olivnega olja na vašem prstu odstranite vaš make-up na obrazu. Izogibajte se občutljivim predelom okoli oči.

Uporabljajte olivno olje v prehrani vsak dan za boljše zdravje.